Dacă nu mai merge cu fotbalul, trecem la padbol! Sebi Moga vrea să impună acest sport la Bistrița!

”Ai jucat tenis cu piciorul în cartier? Sigur ai și padbolul în sânge!”, asta este una dintre definițiile unui nou sport, care încearcă să se impună și la Bistrița. Un fel de tenis cu piciorul, dar într-o cușcă de sticlă, în care mingea poate atinge și pereții.

Sebastian Moga, fostul jucător și antrenor al Gloriei este asociat într-o firmă care aprimit licența din partea Asociației Române de Padbol, condusă de fostul oficial FRF Cristian Bivolaru:

"Sunt bucuros ca Bistrița e unul dintre orașele care vor contribui la dezvoltarea unui sport care sunt sigur ca va avea cea mai mare ascensiune în România – Padbol! În zona noastră sunt mulți fotbaliști și foști fotbaliști care ne-au spus că vor să joace padbol și care pot ajunge în curând în naționala României. Pe lângă terenul pe care îl vom inaugura la mijlocul lunii iulie, avem și sprijinul primăriei pentru deschiderea în curand a altor două terenuri de padbol. În vederea organizării unor competiții, am luat deja legătura cu foști colegi de echipă din Cluj, Zalău, Sibiu și Târgu Mureș, care sunt interesați să aducă padbolul în orașele lor”, scrie Sebi Moga pe facebook.

Padbol a fost inventat în anul 2008, în La Plata (Argentina), patentat in anul 2011. În prezent sunt 15 țări afiliate la Federația Internațională : Argentina, Portugalia, Spania, Uruguay, Mexic,Brazilia, Italia, Anglia, Norvegia, Danemarca,Finlanda, Suedia, Australia, Bolivia siROMÂNIA!!!

Padbol este Jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia în 2002 și ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup si altii.

După  Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania), in acest an va avea loc Cupa Intercontinentala Miami 2015 ( noiembrie), iar al treilea Campionat Mondial de Padbol se va juca în 2016 pe plaja statiunii Punta del Este – Uruguay.

 

 | 981 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *