Curiozități despre Blackjack, unul dintre cele mai apreciate jocuri de noroc

Jocul de Blackjack este faimos în lumea jocurilor de noroc, în special datorită faptului că acesta este singurul joc oferit de cazinouri în care jucătorul poate să iasă pe plus pe termen lung, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil și în nici un caz nu este accesibil oricui. Precursorul jocului de Blackjack a fost 21, un joc despre pe care ilustrul autor Miguel de Cervantes l-a inclus în celebra operă Don Quijote de la Mancha, scrisă între anii 1601 și 1602.

Jocul a căpătat numele de Blackjack abia în anul 1920, atunci când a fost implementat de către cazinourile din Statele Unite, după ce operatorii le-au oferit jucătorilor un bonus pentru a-i atrage spre joc, și anume premierea cu de 10 ori valoarea mizei atunci când cărțile servite inițial unui jucător erau 10-le de inimă neagră și un „Black Jack”, adică un valet de inimă neagră. Interesant este că după ce jocul a devenit popular, cazinourile au retras bonusul care i-a dat însuși numele acestui joc, însă denumirea sa nu a mai fost schimbată.

După ce jocul a fost interzis o bună perioadă de timp în SUA, acesta a reînceput să apară în prim plan odată cu apariția primelor cazinouri din Las Vegas, Nevada.

De-a lungul istoriei, Napoleon Bonaparte a fost un mare consumator al acestui joc, legendele spunând că marele conducător a jucat mult Blackjack începând din anul 1814, după ce a pierdut conducerea Franței și a fost exilat pe insula Elba.

În ceea ce privește epoca modernă, Blackjack-ul și-a făcut debutul în mediul online încă din 1996, anul în care a fost lansat primul cazinou online din lume.

Avantajul casei este numai de aproximativ 0,5% în cazul jocului de Blackjack live, însă cu toate acestea, jucătorul are câteva plusuri și doar un minus față de crupier. Ca dezavantaj ar fi că jucătorul își definitivează mâna primul, având mai multe șanse de a pierde înainte ca dealerul să facă vreo mutare, însă pe de altă parte, jucătorul vede întotdeauna una dintre cele două cărți inițiale ale crupierului. Totodată, la o masă cu mai mulți jucători dealerul nu va mai trage carte dacă totalul cărților sale însumează 17 sau mai mult, așa că jucătorul are o marjă bună de câștig până la 21. În plus, în cazul în care jucătorul face 21 din primele două cărți, casa trebuie să-i plătească dublu, însă dacă dealerul are 21 din start, jucătorul pierde doar miza plasată inițial

Dacă vrei să încerci 5 variante de Blackjack Virtual sau Blackjack Live (cu dealeri umani din România) nu ai decât să te înregistrezi rapid la acest cazinou online de top, care este licențiat în România la ONJN: https://pariurix.com/agentii/unibet/deschidere-cont

Pe lângă aceste avantaje, jucătorii care au folosit tehnica număratului de cărți au făcut adevărate averi pe spatele cazinourilor de top. Tehnica nu este extrem de complicată, și poate fi aplicată cu o oarecare ușurință după câteva sesiuni de practică, însă problema principală este că în zilele noastre, aceasta poate fi aplicată doar în anumite cazuri, deoarece cazinourile și-au luat numeroase măsuri pentru a o contracara. De altfel, în anul 2000 a fost conceput primul aparat care amestecă încontinuu cărțile din cele 3-6 pachete folosite de un dealer pentru o masă de joc. Acest tip de aparat poartă numele de Continuous Shuffling Machine și reprezintă o măsură care face numărul de cărți imposibil.

Totuși, numeroase cazinouri din întreaga lume, dar în special cele din Statele Unite ale Americii, s-au confruntat cu foarte mulți astfel de jucători deștepți de-a lungul timpului, iar ca o măsură extremă, Barona Casino din San Diego nu numai că i-a interzis pe foarte mulți dintre jucătorii care numărau cărți, dar le-au și inclus portretele într-un Hall of Fame, iar cei de pe acea listă au dreptul de a beneficia de cazare și consumație gratuită la hotelul cazinoului pe viață, cu condiția de a nu mai încerca să joace Blackjack acolo.

Publicitate

 | 447 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *