Cupa e la Jelna!

Spectacol, fotbal frumos, multe goluri și mult dramatism. Acestea au fost ingredientele finalei etapei județene a Cupei României, finală în care ambiția și dăruirea Jelnei au învins valoarea și vedetismele Voinței Livezile.

Filmul meciului.

Campioana începe bine meciul și ocaziile ratate cu seninătate de Măjer și Sighiartău păreau că doar amână primul gol marcat de echipa lui Sava. Jelna se agață însă de fiecare minge și își ține atacanții în linie cu fundașii adverși, gata să țâșnească la baloanele trimise în față. Tactica Jelnei, fără antrenor pe bancă, avea să dea rezultate și, în minutul 14, Șomodi este cu două viteze peste fundașii campioanei, pornește ca din tun de la 30 de metri și îl execută cu sânge rece pe Voivod, deschizând scorul. Campioana nu se trezește și gluma avea să se îngroașe în minutul 29, când fundașii lui Sava pierd din nou startul și Șomodi marchează pentru 2-0. Pe val, Jelna marchează din nou, după numai 3 minute, când Mureșian trimite în plasă după un corner de pe dreapta, din mijlocul apărării adormite a Livezilor și stabilește scorul la pauză, 3-0. La reluare, Sava schimbă și-l introduce pe Iacob. Mutarea avea să se dovedească a fi inspirată, acesta surprinzându-l pe Pop cu un șut de la 25 de metri și relansând meciul, în minutul 55. Voința prinde curaj și, în minutul 62, Gotea face ravagii pe partea stângă, îi pasează perfect lui Sighiartău care trimite în plasă și face 3-2. Cu avantaj de un gol, Jelna strânge rândurile și ține cu dinții de rezultat. Cinci minute de prelungire arată centralul Sandu Borș, din care mai rămân câteva secunde și jucătorii Jelnei se gândeau deja la festivitatea de premiere. Sighiartău le spulberă visul în ultimele secunde, marcând cu capul după o centrare de pe dreapta și duce meciul în prelungiri. Cu moralul mai bun, Livezile caută golul. Cornel Pop îl are în bocanc de două ori la aceeași fază, dar mirajul victoriei este spulberat de intervențiile senzaționale ale lui Lucian Pop. Și ca spectacolul să fie perfect, meciul este decis de golul carierei lui Tot, jucătorul Jelnei învingându-l pe Voivod cu un șut de la 45 de metri. După 120 de minute, scor final Jelna ”“ Livezile 4-3, echipa lui Ionele, ajuns la meci în minutele de prelungire, câștigă Cupa, în timp ce Livezile ratează eventul.

Jucătorul meciului.

Duelul portarilor a decis finala Cupei. Goal-keeperul Jelnei s-a dovedit a fi în formă de zile mari. În timp ce Voivod a primit gol de la centrul terenului, Lucian Pop și-a salvat echipa în debutul meciului, dar mai ales în minutele de prelungire, când a scos incredibil din fața lui Cornel Pop. Prin intervențiile sale, portarul celor din Jelna a contribuit decisiv la câștigarea meciului.

Arbitraj.

Centralul Sandu Borș a condus bine, fără greșeli majore, final Cupei. A ținut sub control un meci în care jucătorii celor două echipe au izbucnit de câteva ori, reușind să aplaneze conflictele. Borș făcut parte din spectacolul oferit de Livezile și Jelna, arătând că își merită distincția de cel mai bun arbitru în acest sezon.

Atmosferă.

A fost extraordinară pe terenul de la Jelna, unde peste 200 de spectatori au fost prezenți la meci. Grupul de suporteri venit de la Livezile și-a susținut echipa pe toată durata meciului. La fel au făcut și cei din Jelna, cele două galerii asigurând fondul sonor pe toată durata întâlnirii. Majoretele, vremea frumoasă de afară și meciul bogat în fotbal au întregit spectacolul.

Voința Livezile:

Echipa lui Constantin Sava parcă s-a văzut cu sacii-n căruță înainte de începerea meciului. A intrat pe teren sigură de victorie, însă lipsită de determinare și de concentrare la finalizare. Jucători ca Măjer sau Sebi Rus nu și-au demonstrat adevărata lor valoare, acest lucru costându-i scump la final. A fost un duș rece pentru vedetele campioanei, în perspectiva meciului de baraj.

Voivod; Precup, Serețean (Iacob `55), Georgiță, Gotea (Cornel Pop `75, Olariu), Bugnar, Tomoioagă, Grad, Măjer, Sighiartău, Rus (Haliță `85)

Progresul Jelna:

După ce a pierdut ”la mustață” podiumul în clasament, Jelna știa că poate încheia foarte bine acest sezon, câștigând Cupa. Jucătorii și-au dorit mai mult victoria, Jelna găsind arma perfectă de a pune capăt invincibilității Voinței Livezile. Apărându-se foarte bine și anihilându-i pe cei mai buni jucători ai adversarilor, fotbaliștii Jelnei au mizat pe cartea câștigătoare a contraatacului, desăvârșindu-și opera cu un gol senzațional al lui Tot.

Pop; Macovei ( Bâzdâră `46), Vărărean, Tot, Arcălean, Bugnar, Mureșian, Șomodi, Berețchi ( Rogna `90), Gordea (Hâlmu `75), Cucuiet (Clapa `70)

Arbitri: Sandu Borș; Pavel Horți, Radu Caizer.

Observator: Titus Feier

 | 189 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On