CUPA DAVIS, ROMÂNIA-POLONIA: Prima zi – Scor așteptat, nu neapărat dorit: 1-1!

Corespondență la cald din Sala Polivalentă clujeană de Mircea Seleușan

Sunt încă sub presiunea tensiunii din timpul ultimului meci. Aș fi vrut, am fi vrut, să câștige și Adi Ungur…Așa a fost filmul. Nu s-a putut. Polonezul Huber a fost mai bun, mai bine cotat în clasamentul ATP. Nu a avut parte nici de accidentări. A fost în pasă bună, într-o zi fastă și, scurt, a câștigat…Ni s-au înecat corăbiile? Fugi dom᾽le de-aici! Nici vorbă!

Eroul zilei a fost Marius Copil. L-a bătut clar pe polonezul Majchrzak – 6-2; 6-4 în 1h și 15 minute – primul set a fost adjudecat de reprezentantul nostru în doar 35 de minute! Vreau să remarc cu bucurie că atât pe teren cât și la conferința de presă am văzut un alt Marius decât acum doi ani. Mult mai decis, mai ferm în tot ceea ce face: variație surprinzătoare pe backhand și forehand, slice numai cât trebuie, scurte de toată frumusețea la fileu, puse de foarte aproape de linia de fund a terenului și loviturile cu intensitate variabilă – de la foarte tari/ 200-210 km/h la mingi „mângiate”, fără forță, ce-l făceau pe polonez să trimită aproape de fiecare dată în fileu.

Bucuria mare a fost că l-am revăzut pe Andrei Pavel, noul său antrenor, stându-i alături, încă de la orele 11:00 la schimburile de mingi de la încălzire, împreună cu Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al echipei noastre naționale de Cupa Davis. Sunt sigur că Marius va veni cu rezultate mult mai bune de la ultimele  5 turnee ale anului unde vrea să participe. Vă voi oferi mai multe detalii la capitolul concluzii de luni.

Deocamdată să ne concentrăm pe ce va urma mâine.

În deschidere – partida de dublu. Sper din suflet că Horia Tecău și cu Florin Mergea vor face o figură frumoasă și ne vor aduce încă un mult râvnit punct.

Sper ca finalul să-l semneze tot Marius marcând încă o victorie în contul țării noastre și permițându-ne astfel accesul cu scorul de 3-1, sau 3-2 în etapa superioară a competiției. Dă Doamne!

Mai am doar obligația să vă spun că organizarea clujenilor la festivitatea de deschidere nu a avut nicio fisură. Ca să fiu cârcotaș, ca și vreo doi ziariști din capitală, am să reiau remarcile lor  malițioase: astăzi nu a fost prezent primarul Emil Boc în tribună și „s-a văzut pentru că prezența a fost foarte subțire la orele amiezii în tribune!” Le-am spus dumnealor că pe la noi lumea lucrează și sâmbăta, că mâine, duminică o să fie mult mai bine. După ce ies de la biserică vor veni cu siguranță la Sala Polivalentă să fie cu băieții noștri și să-i îmbărbăteze, cum se cuvine…Da, va veni și domnu᾽ primar Boc!

Ca să fiu în ton cu așteptarea fanilor nu pot încheia decât strigând și eu din suflet :

HAI BĂIEȚII!  HAI ROMÂNIA!

 | 495 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *