Cupa Casa EMA la înot, sprijinită de Consiliul Județean!

În 27 octombrie 2018 va avea loc cea de-a 8-a ediție a Cupei Casa EMA la înot, cea mai importantă competiție de natație din județul nostru. Și anul acesta aceasta va fi co-finanțată din bugetul Județului Bistrița-Năsăud, prin intermediul unui proiect al Clubului Sportiv Casa EMA aprobat de către Consiliul Județean.

Ca și la edițiile anterioare, 150 de sportivi de la cluburi importante din țară, în special din regiunile istorice Transilvania și Moldova, se vor alinia la startul concursului devenit deja de tradiție, luptând pentru Cupa Casa EMA. Obiectivele acestei manifestări organizate de Clubul Sportiv Casa EMA sunt de a stabili repere ale sportului de performanță pe plan local dar și de a poziționa județul pe harta națională a performanței ca un centru relevant de natație. Totodată, se dorește promovarea înotului ca un sport de masă benefic pentru trup și suflet, fiind destinat tuturor vârstelor.

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt chiar sportivii bistrițeni, care au ocazia să își măsoare forțele cu copii de la cluburi puternice, să participe la un concurs de anvergură cu o mare vizibilitate la nivel local și regional sau și, in general, să câștige experiența competițională atât de folositoare în dezvoltarea lor sportivă dar și personală. În plus, aceștia vor intra într-un cantonament special, organizat de Clubul Sportiv Casa EMA pe o durată de 2 săptămâni, cu scopul de a pregăti în mod optim competiția de pe „teren propriu”.

Îndeplinirea acestor obiective este, așadar, posibilă cu ajutorul partenerilor acestui proiect, denumit oficial „Bistrița-Năsăud pe harta performanței în natație”. Proiectul co-finanțat de Consilul Județean este susținut și de o parte importantă a presei locale și regionale dar, în același timp, popularizat și prin intermediul partenerilor din mediul de afaceri bistrițean.

Proectul în sine începe astăzi, 1 octombrie 2018 și se derulează pe o perioadă deaproape o lună, competiția având loc în data de 27 octombrie, în bazinul din cadrul complexului SPA Casa EMA. Valoarea totală a proiectului este de 10.000lei din care jumătate reprezintă cofinanțarea asigurată din bugetul Consiliului Județean.

 

 | 875 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *