Cupa Bistriței la Box, spectacol de gală

După 20 de ani, bistrițenii au putut asista la o gală de box. Cupa Bistriței la box a adunat, în Sala Polivalentă din Bistrița, 56 de sportivi din nouă județe. Au participat pugiliști din Botoșani, Suceava, Cluj, Mureș, Harghita, Brașov, Suceava. CSM Bistrița a participat la concurs cu 20 de sportivi, obținând 17 medalii de aur.

Patru ore de box au putut vedea bistrițenii veniți în număr foarte mare în Sala Polivalentă din Bistrița, la prima ediție a Cupei Bistrița. Maratonul pugilistic a adunat sportivi de toate vârstele, băieți și fete, de la copii la seniori. Meciurile s-au desfășurat pe categorii de greutate, fiecare sportiv disputând câte o partidă. După fiecare meci, sportivii au fost premiați, fie de oficialități sau de politicienii prezenți în sală, fie de foști pugiliști sau arbitri.

Bistrițenii n-au văzut box de 16 ani

După Revoluție, bistrițenii n-au avut parte aproape deloc de box. Deși în fiecare an sportivii noștri obțin medalii și rezultate bune, ultimul concurs de box organizat la Bistrița s-a desfășurat pe terenul de la Metalul, în 1993. Sala Polivalentă din Bistrița a găzduit meciuri de box ultima dată în 1987, când aici s-a desfășurat Campionatul Național de Tineret, bistrițeanul Viorel Pop fiind medaliat cu aur.

Se dorește permanentizarea Cupei

După ce prima ediție a avut un real succes, organizatorii vor să permanentizeze competiția. „Vrem să permanentizăm Cupa Bistriței la Box. Această ediție a ieșit foarte bine și vrem să devină o competiție de tradiție” – Adrian Moldovan, director CSM Bistrița.
Antrenorul Nicolae Zăpârțan, promotorul boxului în Bistrița, s-a arătat mulțumit de organizare, dar și de numărul mare de spectatori prezenți în sală. „Am organizat prima cupă la box după aproape 20 de ani. Au participat sportivi de la 10 cluburi din țară. Am fost foarte încântat de spectatori. Sportivii au fost aplaudați la scenă deschisă. Mă bucur de prezența bistrițenilor în sală, înseamnă că apreciază mult boxul” a declarat Nicolae Zăpârțan.

Prima ediție a Cupei Bistriței la Box a fost organizată de Clubul Sportiv Municipal, Direcția Județeană de Sport și Primăria Bistrița. Sponsorii concursului au fost SC Tivoli, Petrică Bolfă și Călin Harșianu.

Politicieni iubitori de box

Aflați în campanie electorală sau poate mari iubitori ai fenomenului, politicienii bistrițeni s-au afișat în primele rânduri ale sălii, participând și la festivitatea de premiere. Au fost prezenți pesediștii Doina Pană, Emil Radu Moldovan și Dan Tanko, senatorul pedelist Ioan Sbîrciu, dar și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Mihai Bumbu și Luca Iancu. A participat cu adevărat la competiție viceprimarul George Avram, fost boxer. Acesta a arbitrat pe toată durata concursului.

 | 196 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On