Cum crede Sabău că se poate relansa fotbalul bistrițean! Un interviu cu fostul antrenor al Gloriei!

Ioan Ovidiu Sabău, managerul Universității Cluj, a fost în tribuna de la Orheiu Bistriței la meciul din primul tur al Cupei României, pierdut de Voința Cetate cu 7-0. La final a răspuns la câteva întrebări adresate de sportulbistritean.ro :

Cum ai caracteriza acest meci?

A fost un joc frumos, spectaculos, cu goluri multe. Nu s-au lovit, n-au fost agresivi, au venit spectatori mulți. A fost un spectacol. Iar pentru noi, obiectivul nu este doar promovarea, ci și formarea unei echipe foarte bune de Liga a patra. De aceea, trebuie să dezvoltăm relațiile de joc, să devenim o echipă mult mai omogenă.

Nu e cam mare diferența între campioana județului Cluj și cea din Bistrița Năsăud?

Bine, vorbim totuși despre Cluj, un oraș atât de important în Transilvania. E mai ușor să aduci jucători, să faci o echipă. Sigur, în momentul de față nu poți face o comparație între cele două echipe, e prea mare diferența. Dar, s-au străduit și cei din Cetate. Totuși, diferența de valoare e destul de mare.

Ești pe cale să reușești un proiect interesant la Cluj. La Bistrița, ce crezi că ar trebui să se întâmple ca să se relanseze fotbalul și aici?

Cred că oamenii de fotbal din oraș trebuie să înțeleagă că împreună pot deveni foarte puternici. Să lase orgoliile și ambițiile personale și să redea această echipă comunității, oamenilor care iubesc fotbalul, iubesc această echipă. Împreună acești oameni de fotbal au avut multe satisfacții, aici la Bistrița. Cred că își fac mult rău unii altora, din câte aud eu. Și nu reușesc să se adune, fiindcă sunt oameni care se pricep la fotbal, dar orgoliile nu lasă loc de rațiune, din păcate.

Vorbești despre oamenii de fotbal din Bistrița. Îi cunoști bine pe toți. Spune-mi două trei nume care crezi că ar putea să se ocupe cu succes de fotbal în acest oraș?

De exemplu Dănuț Matei. Un antrenor foarte bun, un om foarte serios. Domnul Horoba care se pricepe foarte bine și are experiență. Apoi Cristi Stanciu care a lucrat atât de mult lângă nea Jean, Băbuțan, Nalați plus mulți dintre foștii jucători. Eu cred că sunt mulți oameni care se pricep. Dar apar prea multe ambiții personale care fac rău și au de pierdut toți până la urmă.

Stadionul, la care modernizarea căruia și tu ai contribuit din plin, arată încet-încet ca o ruină…

Da, îmi pare rău. Am investit mult suflet acolo, pasiune. Nu numai eu, dar și oamenii care au iubit această echipă. S-au făcut acolo lucruri extraordinare și e păcat să se distrugă totul într-un timp atât de scurt, fiindcă așa se va întâmpla până la urmă dacă cineva nu ia inițitiva, să încerce să remedieze situația.

Acum câteva zile s-au împlinit 10 ani de la dubla cu Atletico Madrid. Îți mai aduci aminte de meciurile acelea.

Da, cum să nu. A fost o perioadă extraordinară aici la Bistrița. A fost cea mai frumoasă perioadă pentru mine fiindcă am putut să cresc ca antrenor. Am format niște jucători importanți și acel prim meci câștigat cu Atletico rămâne un punct de referință. Și chiar un meci destul de curajos făcut în deplasare.

Ce le transmiți suporterilor din Cetate care au venit la acest meci?

Multă sănătate și îi felicit pentru modul cum s-au comportat. Mă bucur că m-am reîntors aici, lângă Bistrița, pentru că e un loc minunat aici.

 | 696 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *