CM de culturism: Sebi Dura e gata de start! Cum se pregătește și ce mănâncă bistrițeanul ca să arate așa!

Cea mai importantă competiție organizată vreodată în județul Bistrița-Năsăud, Campionatul Mondial de culturism pentru juniori și masters,  va avea la start și doi bistrițeni, Sebastian Dura și Vlad Bozomală, ambii legitimați la CSM Bistrița.

Dura e campion național la men phisic peste 178 cm, are 22 de ani și a jucat fotbal în centrul de copii și juniori al Gloriei înainte de a se apuca de culturism.

”Obiectivul meu a fost să ajung în cea mai bună formă de până acum și am reușit. Vreau să mă autodepășesc iar dacă prind o medalie aș fi foarte fericit, mai ales că o să concurez în orașul meu natal. Din punctul meu de vedere organizarea Campionatului Mondial la Bistrita e un motiv de mândrie atât pentru sportivii români cât și pentru oamenii din Bistrița. Nu în fiecare zi îți este dat să vezi asemenea eveniment ”, a declarat Dura pentru sportulbistritean.ro

El mai spune că se pregătește pentru acest concurs din luna mai. ”Am avut 3 luni în care am pus masă musculara iar ultimele 3 luni au fost pentru definire. Am avut zile cu 1,  două sau 3 antrenamente pe zi. Un fel de cantonament ca la fotbal, doar că mult mai greu din toate punctele de vedere. Aici contează fiecare masă, antrenament și oră de somn. Dacă nu te recuperezi nu poți să progresezi”, zice bistrițeanul.

Regimul lui alimentar a fost unul spartan. ”Până vineri am doar carne cu puține legume.  Sâmbătă o să fac o încărcare cu carbohidrați ca să se umple mușchii cu glicogen iar duminică dimineața o sa mănânc în funcție de cum arăt. Dacă mușchii nu s-au umplut cu glicogen o să mănânc carbohidrați și grăsimi la prima masă. Pe urmă o țin ușor până la scenă, undeva pe la orele 11-12 ”, ne-a dezvăluit Sebi Dura.

Campionatul Mondial care are loc la Bistrița este destinat juniorilor (16-24 de ani) și veteranilor de peste 40 de ani.

Vor veni la Bistrița 526 de sportivi din 52 de țări, plus alți 200 de delegați. Competiția va începe sâmbătă și va fi transmisă pe TVR. Vineri va fi organizat cântarul oficial, iar joi are loc o primă conferință de presă.

Biletele se găsesc deocamdată dor pe internet, dar vor fi puse în vânzare și la casele Sălii Polivalente.

 | 475 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *