„Cu Alba Iulia, sper să nu uităm că fotbalul se joacă pe goluri”

– antrenorul Gloriei e convins că un joc bun ca în fața Timișoarei nu e suficient pentru a acumula puncte. E nevoie și de goluri.

Care credeți că au fost plusurile partidei cu Timișoara?

Atitudine și dăruire, joc ofensiv și deschis, preluarea inițiativei în joc, jocul scurt al echipei.

Și minusurile?

Lipsa de experiență în valorificarea ocaziilor, într-un astfel de joc în care nu primești multe șanse. Cu alte cuvinte, consecvența și sângele rece în fructificarea ocaziilor. Și, probabil, risipa de energie depusă în primele 70-75 de minute, în care trebuia să rezolvăm meciul.

Mulți suporteri s-ar fi așteptat să-l vadă pe Sănmărtean titular…

Să lăsăm biserica în sat”¦ Sănmărtean ne va aduce cu siguranță multe satisfacții, dar să nu uităm că și el are nevoie de antrenamente și meciuri la intensitate maximă. Din cauza problemelor avute, Lucian nu a evoluat în ultimele meciuri de pregătire și multe antrenamente le-a efectuat cu gândul la un posibil transfer. Un Sănmărtean fără prospețime fizică nu este acel Sănmărtean pe care toată lumea vrea să îl vadă. În altă ordine de idei, aș dori ca spectatorul bistrițean să nu aibă așteptări mai mari decât ceea ce este normal și firesc. Diferența dintre așteptări și realizări ar putea produce un dezechilibru care nu este nimănui benefic.

L-ați promovat pe Anton, un bistrițean de 19 ani. Cum comentați evoluția lui?

Atâta timp cât el a avut „combustibil”, împreună cu Adi Anca au hărțuit apărarea adversă și au forțat adversarii să joace numai mingi lungi, ceea ce nouă ne-a convenit de minune. Referitor la faptul că un tânăr de 19 ani a debutat, trebuie să fie și pentru ceilalți o motivație, fără ca aceasta să fie o promisiune. Jucătorii valoroși nu au vârstă și ies precum uleiul la suprafață. Singurul lucru care te duce mai departe este seriozitatea, dorința de a-ți croi un drum în viată, un scop pentru care trebuie multe sacrificii și renunțări, fără prejudecăți și mentalități greșite, precum fraza preconcepută „antrenorului nu-i place de mine”.

Cum va arăta Gloria la meciul cu Alba Iulia, la ce schimbări de tactică, lot sau atitudine vă gândiți?

Vom analiza scurt meciul trecut și ne vom concentra pe următoarea bătălie. Jocul cu Alba în fața propriilor suporteri, care sper să vină la stadion în număr mai mare decât la prezentarea de săptămâna trecută, ne va motiva și totodată obliga să dăm totul pe teren, într-un corset tactic care să nu lase nici o secundă îndoiala cine va câștiga meciul. Jocul împotriva Timișoarei ne-a arătat că putem juca fotbal cu oricine de la egal la egal. Ceea ce doresc de la jucătorii noștri e să nu uite că fotbalul se joacă pe goluri și pe puncte. Maniera ultimului joc plus goluri înseamnă puncte ”“ puncte necesare îndeplinirii obiectivelor noastre.

 | 168 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On