CSM Bistrița, victorie dramatică cu SCM Craiova. Oana Chirilă a făcut senzație (VIDEO)

CSM Bistrița a câștigat prima partidă din cadrul Cupei județului Bistrița-Năsăud la handbal feminin. Bistrițencele s-au impus cu scorul de 32-31 în fața echipei SCM Craiova, după un meci dramatic.
 
În prima confruntare tare din această vară, CSM Bistrița a întâlnit pe SCM Craiova, formație care se bate pentru primele trei locuri în Liga Națională, având-o în componență pe Cristina Zamfir, una dintre cele mai bune românce din campionatul intern.
 
Meciul a fost unul echilibrat în prima repriză, când cele două formații au mers cap la cap. Cu Oana Chirilă în mare formă, dar și cu portărița Sîntămărean în zi de grație, CSM Bistrița a ținut piept cu brio unei echipe valoroase și mult mai bine sudate iar scorul la pauză a reflectat realitatea din teren, 15-15. 
 
Horațiu Pașca a început cu Sîntămărean, Cârstea, Crap, Chirilă, Vezentan, Ivan și Paraschiv și a schimbat pe parcurs, încercând mai multe formule de joc. Laura Pristăvița (Oltean) și Dana Rațiu nu au evoluat, având ușoare probleme medicale.
 
Repriza secundă a fost una mult mai spectaculoasă. Profitând de lipsa de omogenitate a CSM-ului, oltecenele s-au desprins pe tabelă, conducând până aproape de final. Oana Chirilă a fost însă magistrală și și-a ținut echipa de fiecare dată în joc, marcând din aproape orice poziție și furnizând pase decisive, de coordonator de clasă. Chiar și așa, SCM Craiova a ajuns să conducă și cu 4 goluri. 
 
CSM Bistrița a avut însă o răbufnire de orgoliu pe finalul meciului și, împinse de la spate de un public entuziast, fetele au reușit o revenire spectaculoasă, egalând la 31 în minutul 57, prin aceeași Chirilă. Finalul a fost de infarct, dar gestionat perfect de bistrițence, care au înscris în minutul 58, prin MVP-ul partidei, Oanaaa Chirilăăă și au obținut o victorie importantă pentru moral!
 
CSM Bistrița: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Sântămărean, Roxana Caragea; Andreea Bărbos, Magdalena Paraschiv (2), Marinela Gherman (1), Oana Chirilă (14), Szilvia Szabo (1), Simina Vezentan (1), Denisa Dorhoi (2), Daniela Rațiu, Irina Ivan (2), Daniela Crap (3), Gabriela Preda (1), Andrada Maior Pașca (2), Oana Cârstea (3).
 
Antrenori: Horațiu Pașca – principal și Radu Moldovan – secund.
 
 
Câteva concluzii după meci. 
 
Oana Chirilă e de departe liderul echipei și cea mai valoroasă jucătoare din lot. Când jocul combinativ nu merge, își ia responsabilitate și trage la poartă, reușind goluri spectaculoase. Și la loviturile de la 7 m înscrie fără emoții, având procentaj de 100 % în acest meci. A marcat 15 goluri din 32! Face și faza de apărare foarte bine, dând dovadă de o incredibilă capacitate de efort. Va fi probabil jucătoarea care va face diferența în Liga Națională, în multe meciuri.
 
În unele momente, se vede lipsa de omogenitate a echipei, care însă pare mai sudată decât se așteptau mulți, ținând cont că multe jucătoare n-au niciun meci împreună. 
 
Avem portari! Sîntămărean și Măzăreanu au arătat că au valoare, reușind câteva intervenții spectaculoase. Și Caragea a apărat câteva mingi, fiind introdusă pe finalul meciului.  
 
Dacă jucătoarele cu multe partide în Liga Națională s-au ridicat la un nivel bun, putem spune că și cele dornice de afirmare au jucat excelent. Deși a marcat un singur gol, Simina Vezentan a jucat aproape tot meciul și a făcut-o foarte bine, în special în faza de apărare. Bistrițeanca Denisa Dorhoi a avut și ea o evoluție bună, marcând două goluri. 
 
 
Augustin Danci
 
 
 

 | 774 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *