Crosul Gabi Szabo primește de două ori mai mulți bani și se transformă în ”žGabriela Szabo RUNFEST”

Cu 40.000 de la Consiliul Județean și cu alți 40.000 de lei de la Primărie, Crosul Gabi Szabo se transformă în Gabriela Szabo RUNFEST”. Organizat de două firme bucureștene, în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism condusă de nimeni altul decât Zsolt Gyongyosi, evenimentul de pe 9 mai se vrea rebrenduit. Iată un prim comunicat trimis presei de către firma MPG, agenție de marketing sportiv.

 

 

Bistritenii sunt invitati sa faca sport la traditionalul concurs de alergare anual care va purta numele de „Gabriela Szabo RUNFEST”. Evenimentul a ajuns la editia a X-a si invita la start pe toti iubitorii de miscare, fie copii sau adulti, sa se bucure de o competitie in aer liber, mai ales ca participarea este gratuita.

„Gabriela Szabo RUNFEST”va avea loc pe 9 mai 2015, in orasul Bistrita, iar desfasurarea de forte se va petrece chiar in fata sediului Primariei, in centrul orasului. Evenimentul este organizat de Primaria Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, avand ca parteneri tehnici Fundatia PROAM Events si MPG, agentie de marketing sportiv specializata in crearea si implementarea de evenimente sportive pentru amatori, in colaborare cu Asociatia Judeteana de Atletism Bistrita-Nasaud.

„Ii invit pe toti bistritenii, dar si pe cei din imprejurimi sa participe la acest eveniment, care a reusit sa reziste 10 ani, in pofida tuturor dificultatilor. Ma bucur ca am reusit sa facem fata acestor provocari si sa continuam sa transmitem mesajul nostru. Sportul este si trebuie sa fie un element fundamental in jurul caruia se incheaga o comunitate. Acest lucru incepe sa fie constientizat peste tot in lume. Dovada cea mai buna a acestui lucru este declararea datei de 14 aprilie ca  Zi Internationala a Sportului. Rolul nostru, in calitate de sportivi si de formatori de opinie, este de a determina opinia publica sainteleaga importanta sportului ca stil de viata. Continuitatea acestui eveniment ne demonstreaza angajamentul comunitatii din Bistrita fata de promovarea unui mod de viata care sa aiba sportul ca element central”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului.

In ziua concursului, la ora 09:00, peste 1.200 de alergatori sunt asteptati sa ia startul pe un traseu care trece prin inima orasului si dezvaluie cateva puncte de atractie. Printre acestea amintim cladiri simbol pentru istoria si viata culturala si sociala a localitatii Bistrita: Biserica Evanghelica, cel mai reprezentativ monument de arhitectura de la inceputul Renasterii, avand cel mai inalt turn de piatra din Transilvania;Sugalete, un complex din 13 cladiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice constructii renascentiste din Transilvania; Casa Argintarului, construita spre jumatatea secolului XVI, ce poarta insemnele breslei aurarilor.

„Gabriela Szabo este un brand atat pentru judetul Bistrita-Nasaud cat si pentru Romania. Eu cred ca un semn al unei societati valoroase este nivelul ei de sanatate, iar pentru crearea unei tendinte in acest sens avem nevoie de modele. Gabriela Szabo este pentru mine o sansa prin care putem construi Romania de maine”, a afirmat Emil-Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

 „Concursul „Gabriela Szabo”este un eveniment sportiv local dedicat unei mari campioane pe care Bistrita a dat-o lumii. Editiile organizate pana acum ne-au confirmat ca evenimentul este foarte apreciat iar municipalitatea isi face o datorie de onoare din sustinerea miscarii sportive, a unor competitii a caror principal  beneficiu il reprezinta faptul ca, in cele din urma, toti suntem castigatori. Organizarea acestui eveniment sportiv este expresia recunostintei si aprecierii pe care comunitatea noastra le are fata de activitatea si performantele sportive ale Gabrielei Szabo, cetatean de onoare al municipiului Bistrita”, a spus Ovidiu Cretu primarul orasului Bistrita.

Iubitorii de miscare au la dispozitie 6 curse de alergarein cadrul evenimentului „Gabriela Szabo RUNFEST”, organizate de partenerii tehnici Fundatia PROAM Events si MPG si structurate pe categorii de varsta, gen si abilitati. Traseul este construit intr-o bucla de 2 kilometri, ce va fi parcursa o data sau de mai multe ori, in functie de cursa aleasa. Astfel, pasionatii de sport cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani vor alerga pe bucla de 2 kilometri o singura data, iar cei care depasesc acest prag, insa nu au implinit 18 ani, vor parcurge aceasta distanta de doua ori. Pentru participantii cupofta de alergare, care au peste 18 ani, sunt disponibiledoua variante:4 kilometri – 2 ture si 8 kilometri – 4 ture.

Inregistrarea concurentilor in concursul „Gabriela Szabo RUNFEST”, din 9 mai, de la Bistrita, se face exclusiv online pe pagina oficiala a RUNFEST: www.runfest.ro si se va realiza pe principiul „primul venit, primul servit”, numarul de participanti fiind limitat la 1.200 de locuri. Inscrierile sunt deschise pana in data de6 mai 2015.

Toti participantii vor beneficia de un pachet de eveniment in care vor gasi numarul si cipul de concurs, precum si tricoul editiei a X-aaniversare acompetitiei„Gabriela Szabo RUNFEST”. La finalul cursei, fiecare concurent va primi o medalie de finisher, care atesta faptul ca a participat si a incheiat cu bine concursul.Premiile vor rasplati din plin eforturile celor mai rapizi alergatori. Astfel, cei care vor urca pe podiumul de la Bistrita alcompetitiei „Gabriela Szabo RUNFEST” se vor bucura de premii in bani, cupe, medalii si diplome.

In cadrul evenimentului, participantii, dar si sutinatorii lor vor avea parte de o atmosfera frumoasa, sportivasi de cateva ore bune de relaxare. Organizatorii vor oferi participantilor diferite servicii, specifice evenimentelor sportive de anvergura: cronometraj profesionist realizat cu sisteme electronice de ultima generatie,monitorizarea traseului, puncte de hidratare, dar si muzica si distractie.

Evenimentul este sprijinit de Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud, Liceul cu program sportiv Bistrita si Universitatea Babes-Bolyai, prin Facultatea de Educatie Fizica si Sport, extensia Bistrita.

Fundatia PROAM Events si MPG organizeaza si seria de competitii RUNFEST, care au loc in Bucuresti, in doua locatii atractive pentru alergarea in natura, respectiv in padurile Baneasa si Cernica. Pentru alte detalii legate de evenimentele sportive organizate de Fundatia PROAM Events si MPG, va rugam accesati

 | 1.146 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *