Crișan și Martin sunt la Beijing, Sâncrăian a rămas acasă

Crișan și Martin sunt la Beijing, Sâncrăian a rămas acasă

– CSM Bistrița este reprezentat la JO de doi sportivi, în competiția de tenis de masă și în cea de haltere

            Dacă numărul bistrițenilor care urmau să meargă la Olimpiadă se cam bănuia, numele lor nu s-a știut până de curând. Prima în cărți era Mărioara Munteanu, însă sportiva numărul 1 a Bistriței a ieșit din atenția federalilor de la haltere după un campionat european mai puțin reușit. Apoi s-a vehiculat numele lui Marius Berbecar, dar gimnastul a pierdut șansa de a evolua în China în urma Campionatului Național, culmea, după o evoluție excelentă. Oficialii Federației de Gimnastică au hotărât însă că nu e copt pentru o competiție de asemenea anvergură. Singurul nume aflat constant în atenția lotului olimpic a fost cel al lui Adrian Crișan, dar și el era la un pas să rateze competiția supremă după o accidentare la spate. Alături de Crișan s-a mai vehiculat și numele lui Răzvan Martin, care a devenit ușor-ușor o certitudine în lotul lui Nicu Vlad. Și, în ultimul moment, a venit surpriza. Ea a purtat numele lui Gabriel Sâncrăian, un halterofil aflat la un pas de a abandona acest sport în toamna anului trecut. Mugur Saranciuc a crezut însă în el și a reușit să-l readucă în prim planul sportului cu greutăți. Însă în ultima clipă, fără vreo explicație, Sâncrăian a rămas acasă, în locul lui fiind preferat un sportiv de la Olimpia București.
Chiar dacă șansele la medalii ale bistrițenilor noștri sunt foarte mici, mai ales ale halterofilului Răzvan Martin, simpla prezență la o Olimpiadă reprezintă deja un mare succes.

Nimeni nu ne-a dat nici o explicație pentru eliminarea lui Sâncrăian din lotul care a plecat la Beijing. Pur și simplu a fost trimis acasă. Probabil era prea mult ca Bistrița să aibă 2 sportivi în lotul de haltere și or fi existat presiuni din partea altor cluburi.
Adrian Moldovan ”“ director CSM Bistrița

 | 85 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On