Crăciun creionează o nouă mare echipă

După ce anul trecut a câștigat titlul național cu junioarele I și a format mai multe jucătoare care evoluează la echipe de senioare din țară, Crăciun pregătește o nouă echipă. Cu alte handbaliste care au venit din spate și cu o formație închegată de câteva luni, LPS Bistrița începe să prindă contur. Deși nu și-a propus un obiectiv pentru anul acesta, viitorul sună bine. Echipa s-a calificat fără probleme la turneul semifinal, joacă din ce în ce mai bine și mai spectaculos și este în creștere de formă de la un meci la altul. Așa că n-ar fi exclus să avem parte și anul acesta de o surpriză.

Victorie cu Zalăul

Campionatul Național de Junioare I a programat o nouă etapă la sfârșitul săptămânii trecute, etapă în care fetele de la LPS Bistrița au întâlnit acasă pe CSS Zalău. Cele două echipe au oferit un handbal frumos, o partidă echilibrată, în care junioarele LPS-ului au lăsat impresia că pot mai mult, dar a câștigat-o fără prea multe emoții. Cu o primă repriză în care adversarele s-au ținut scai și cu un final dominat clar de bistrițence, s-a scris istoria partidei dintre LPS Bistrița și CSS Zalău, partidă încheiată cu scorul de 25-22.

”Ne așteptam la un joc foarte crâncen cu Zalăul. Jocul a fost unul de bună factură. Am greșit puțin că am intrat în jocul lor. Nu ne-au mers aruncările de afară, a celor doi interi. Scorul acesta strâns s-a datorat porții Zalăului, care este deosebită. Oriunde am încercat-o a prins și foarte, foarte greu am reușit să o băgăm în poartă. Le felicit pe fete pentru efortul pe care l-au depus. Știau că sunt calificate și totuși s-au angrenat în joc. Și cei doi portari ai mei (n.r. Andreea Balogh și Ionela Filipaș) s-au întrecut pe sine. Mi-a plăcut jocul ca ambiție, ca îndârjire și din punct de vedere a implicării fizice”, a declarat Crăciun.

A jucat cu o răceală severă

Componenta lotului național de junioare și una dintre speranțele handbalului bistrițean, Ana Maria Lorinț a avut o evoluție mult sub așteptări. Jucătoarea a greșit mult și a dat senzația că nu se afla în apele sale. La finalul meciului, Ana Maria a fost certată de Crăciun. Antrenorul a explicat și motivul evoluției modeste. Se pare că handbalista a ținut neapărat să-și ajute echipa, deși suferea de o răceală.

”Am certat-o pentru că este o valoare la vârsta ei. A avut o zi mai nefastă, o zi care a tras-o un pic în jos. Este un pic bolnavă, poate chiar mai bolnavă decât mi-a spus mie, s-a cerut afară singură și nu a dat randamentul așteptat” a declarat Iuliu Crăciun.

 | 221 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On