CovidEURO2020+1! Mihai Oprea face prima avancronică a europeanului

Dragi prieteni, cititori avizi de sport, ficțiune și realitate, se apropie cu pași repezi, din nou, Campionatul European de Fotbal 2020. S-a mai apropiat o dată, dar pandemia mondială a făcut să nu chiar ajungă la noi (literalmente la noi, o să fie meciuri și în România, fără România), așa că Euro2020 a fost programat pentru 2021, cu numele tot Euro2020. +1.

Am vorbit cu foarte multă lume în ultima vreme și nimeni nu m-a intrebat niciodată nimic despre dacă mai scriu ceva ca la Cupa Mondiala 2018. Deci practic, nimeni: nimic. Eu: DAAAA, CLAR SCRIU IAR AVANCRONICI!

Naționala României ocupă, ca de obicei, un loc central la turneul final. Fiecare jucător va privi meciurile fix central din fața televizorului, riscurile de accidentări reducându-se considerabil, dar nu de tot. Las aici și niște glumițe despre din ultimul an, ca să nu zicem că am pierdut în van calificarea, măcar să râdem de ei:

  • Naționala României respectă regulile de lockdown și stă acasă la Euro2020
  • Apărarea noastră e atât de slabă, că până și Dinamo ar da gol
  • România demonstrează că există echipe mici în fotbal. Intrăm într-o companie selectă, cu Gibraltar, Malta și Luxemburg, țări dezvoltate cu PIB mare

Asta nu ne împiedică totuși să ne bucurăm din nou de fotbal, chiar de pe teren unii mai norocoși. Pentru că, în sfârșit, e voie cu spectatori la meciuri. Oamenii mor, afacerile se duc pe p…ante descendente pentru că nu au avut voie să funcționeze sau nu au susținere de nici un fel din nici o parte, dar șefii care decid în lume s-au ocupat de ce contează cu adevărat, să facă posibil să meargă lumea la meciuri pe stadioane. Că asta lipsea, nu? După un an și câteva luni de drame, disperări, deprimări, kilograme și certuri domestice în plus, măcar putem merge la folbal.

Gata, le-am zis-o la fraeri, nu mai îs supărat, mi-am vărsat supărarea în niște cuvinte grele de tot aici.

Așa grele ca și grupa aia F, cu Franța și Portugalia, campioanele mondiale și europene en-titre, Germania veșnic pusă pe scandal și Ungaria, echipă surprinzător de faină care a ajuns prima la europeanul ăsta, înaintea României. Măcar aici.

O să discutăm multe în zilele care urmează, treaba funcționează în felul următor: eu o să scriu în fiecare zi de meci o avancronică (de aia i-am zis „Avancronica zilei”, știi?? Lol), o să iau fiecare joc în parte și o să îl trag pe toate părțile, să vă explic de ce o să câștige Franța și Anglia campionatul. Și apoi o să vă zic să nu vă bazați pe pronosticurile mele. Pentru că mă pricep la pronosticuri ca toată lumea la grătare. Foarte bine, dar le ard.

Sperăm că va fi un campionat în care toată lumea își va dori victoria, va lupta până la ultima picătură de covid sau ce-o fi, sperăm că balonul va fi rotund, sperăm că ai n-ai mingea dai la poartă și că o să bage ăștia la goluri de numa numa.

Să ciocnim, deci, o halbă de bere pentru toate berile care se vor jertfi pentru păcatele jucătorilor și pariorilor deopotrivă, pentru toate semințele sacrificate pe altarul fotbalului și pentru Zlatan, care e accidentat și bătrân, dar tot zeu.

Avancronicile sunt sponsorizate de Casa EMA, EMA Grafix, Căsuța EMA, PPP Auto. Sună cunoscut? Da, pentru că nu numai că nu primesc bani de la niciuna, da mai și bag bani în majoritatea. Dar nu vă stresez pe voi cu problemele mele. Let there be fotbal și povești despre fotbal!

 

 | 1.683 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *