Coroian. Același Coroian

– la 37 de ani antrenorul secund al Gloriei aduce mari
servicii grupării bistrițene, atât de pe margine, cât și din teren. La Alba Iulia, Coroian a marcat golul victoriei, un gol extrem de important în lupta pentru evitarea
retrogradării.

După un egal cu Timișoara, la capătul unui meci abordat cu multă prudență de cuplul Vlad-Șumudică, Gloria a câștigat 3 puncte foarte importante la Alba Iulia. Antrenorii au plusat eficient în partea secundă, după ce în minutul 5 scorul arăta deja 1-1. Dintr-un sistem cu 2 închizători și un singur vârf, bistrițenii au trecut rapid la unul cu doi atacanți, simțind adierea victoriei. Șumudică l-a avan-sat pe Coroian alături de brazilianul Moraes și antrenorul secund și-a făcut din nou datoria față de echipa bistrițeană. A marcat cu 10 minute înainte de final, așa cum a făcut-o în multe alte situații, ca un adevărat salvator al Gloriei. Trei puncte vitale în lupta pentru supraviețuirea în prima Ligă, puncte ce nu puteau fi obținute însă fără ajutorul lui Călin Albuț, care a făcut mi-nuni între buturi. Cu încă 3 ce ar putea ve-ni din partida de sâmbătă, cu Astra, Gloria poate respira mai ușor.

N-a mai urcat peste linie
de 16 etape

Cu victoria de la Alba Iulia, Gloria a urcat pe locul 14 în clasament, primul desupra liniei care marchează locurile re-trogradabile. Practic, din etapa a doua, bistrițenii nu au mai fost desupra liniei. În 8 august 2009, tota la capătul unui meci cu Alba Iulia, scor 1-1, Gloria urca pe locul 13 în clasament, de pe 15 pe care se aflase după prima rundă. Însă, din etapa a treia, Gloria avea să se instaleze pe locurile retrogradabile și doar în urma acestui joc să iasă din subsolul clasamentului.

 | 91 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On