Încă un an de contract în Franța și o convocare la națională! Adrian Crișan, cadouri frumoase la 39 de ani!

Adrian Crișan, cel mai titrat jucător român de tenis de masă din toate timpurile, continuă să facă performanță la cel mai înalt nivel chiar dacă a împlinit săptămâna trecută 39 de ani.

Bistrițeanul a fost convocat la lotul național cu ocazia turneului de calificare la Campionatele Europene 2019, care se va desfășura în acest weekend la București.

Alături de această convocare, Crișan a mai primit și un nou contract la echipa sa de club, Stella Sport Romagne, din prima ligă franceză. Au terminat campionatulpe locul 5 dar conducătorii nu pot uita contribuția bistrițeanului la câștigarea Cupei ETTU de acum doi ani, echivalentul Europa Cup din fotbal. De altfel și procentajul lui de meciuri câștigate în acest acest sezon a fost unul bun, 13 victorii din 17 meciuri.

 

Nu-mi amintesc să fi jucat vreodată de ziua mea (7 mai). Am câștigat cu 3-0 la Paris, le-am făcut cinste cu o bere colegilor mei și ne-am întors înapoi în La Romagne. M-am bucurat foarte tare de convocarea la națională, chiar dacă sunt conștient că o să joc mai puțin, lăsându-i pe cei tineri în față. Dar și de prelungirea contractului de aici, din Franța, unde mă simt foarte bine.  Am avut ceva probleme la genunchi, dar sunt refăcut și cred că mai pot să duc fără probleme încă un an de performanță”, a declarat Crișan pentru sportulbistritean.ro.

Meciurile din Grupa 1 a fazei a doua a preliminariilor, cu Serbia și Lituania, se vor juca sâmbătă şi duminică în sediul Televiziunii Române, primele două clasate urmând să se califice la Europenele de la Nantes (Franţa), care vor avea loc în perioada 3-8 septembrie.

Componenţii lotului masculin al României sunt Adrian Crişan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Cristian Pletea şi Rareş Şipoş. În cantonamentul care se desfăşoară sub îndrumarea antrenorilor Andrei Filimon şi Ionuţ Seni, în sala Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, seniorilor li s-au alăturat cadeţii Marius Movileanu şi Edi Ionescu.
România va întâlni Lituania pe 18 mai (ora 14:00, TVR 2), în aceeaşi zi va avea loc meciul Lituania – Serbia (ora 19:00), iar duminică se va disputa partida România – Serbia (ora 11:00, TVR 2).

 

 | 2.239 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *