Conflicte pe o lingură de mâncare

Conflictul de generații s-a văzut câteodată și la Clubul Sportiv Municipal. Răbufnirile și nemulțumirile au izbucnit de la antrenori care de zeci de ani aduc medalii clubului și s-au adresat conducerii, în special lui Adrian Moldovan, mult mai tânăr în domeniu. Acuzat voalat de multe ori că nu se implică și presat de Bozga și de Saranciuc să găsească bani de premieri, pesedistul nu a avut o misiune ușoară la conducerea clubului. În cele din urmă s-au acordat o mare parte din banii restanți pentru premieri, în vremuri de criză, lucru remarcat de antrenorul Gheorghe Bozga. Cel care nu demult aducea critici vehemente la adresa conducerii, o laudă acum. Bozga le recunoaște meritele. Dincolo de asta, mai spune că el avut un merit important pentru faptul că s-au dat o parte din bani. Chiar dacă unii n-o să recunoască, faptul că Bozga și Saranciuc s-au arătat nemulțumiți de actuala conducere și au spus acest lucru în presă a reprezentat, până la urmă, un progres pentru club și pentru sport.

Lingura de mâncare despre care vorbea, ironic, Bozga, parcă are un gust mai bun pentru sportivii CSM-ului. Faptul că, în an de criză, se dau premieri care nu s-au dat când situația financiară la nivelul țării era mai bună e un lucru oarecum ciudat și o explicație ar putea fi și presiunea care a fost pusă de antrenori asupra conducerii. Meritul e însă și a directorului, Adrian Moldovan, care a făcut acum ce se așteaptă de atâția ani, gândindu-ne doar la pista de atletism și la lucrările care se vor face în sălile de box și haltere de sub tribună. După ce a tremurat la începutul anului, când era cât pe ce să piardă postul, acum arată și el că începe să se miște ceva la Clubul Sportiv Municipal, să se facă ceva vizibil.

Celălalt director al clubului, Maria Rus, a început însă cu stângul. O replică pe care a dat-o în fața presei, referitoare la Gheorghe Bozga, reprezintă o bulină neagră în activitatea scurtă la CSM a fostei atlete. Fie și numai din considerentul că un conducător de club, fie el și adjunct, trebuie să își apere antrenorii pentru că ei aduc rezultate și mențin activitatea clubului. Personal, cred că Maria Rus a scăpat acea replică neinspirată la adresa lui Bozga și nu cred că se va crea un conflict între fosta sportivă și antrenorul secției de tenis de masă. Un astfel de conflict n-ar fi benefic pentru nimeni.

La fel se poate spune și despre conflictul dintre Bozga și Saranciuc. Cei doi antrenori care nu demult vorbeau în direct la emisiunea Corner despre aceeași ”lingură de mâncare” și cereau să li se recunoască mai mult meritele, au ajuns să se contreze în declarații. Cine a obținut mai multe medalii, cine a participat la mai multe competiții, astea au devenit deja statistici pentru cărțile lui nea Jimmy. Acum cred că e mai important să se strângă rândurile, pentru că vremurile grele încă n-au trecut. Și există riscul ca sportul bistrițean să rămână și fără acea lingură de mâncare. Sau, mai rău, să nu mai fie cine să se întindă după ea.

 | 117 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On