Concurs de Mountain”“Bike la Bistrița

Iubitorii sportului extrem pe două roți au participat la primul concurs de mountain-bike organizat la Bistrița. 19 concurenți, printre care și o fată, s-au întrecut în șaua bicicletelor pe dealul Jelnei, într-o competiție inedită, pe un traseu de 1,5 kilometri, presărat cu pietre, rampe de sărituri și alte obstacole specifice a cestui sport. Concursul s-a desfășurat pe durata unei singure zile, participanții fiind
iubitorii acestui sport din Bistrița. Câștigătorul concursului a fost Ionuț Neamț, locul al doilea fiind ocupat de Vasile Timiș, iar locul al III-lea de Mihai Hunyadi. Câștigătorii au primit echipamente sportive din partea organizatorilor.

„Prin intermediul clubului pe care l-am înființat acum un an, Bistrița Downhill, avem posibilitatea să organizam concursuri. Motivul principal este de mediatizare și angrenarea unui număr cât mai mare de bistrițeni în disciplinele ciclismului. La anul vom organiza un concurs la nivel național. Cu siguranță vor fi înscriși mai mulți rideri. Down-hill-ul implică în primul rând parcurgerea unui traseu doar de coborâre, presărat cu rampe, turnante, viraje strânse, porțiuni de viteză, rădăcini, bolovani”, declară Ionuț Neamț, organizatorul concursului.

Concursul a fost organizat de Clubul de Downhill „Bistrița DH”, Primăria Bistrița și Direcția Județeană de Sport.

 | 140 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On