Coaliția pentru familie! Tată și fiu, împreună împotriva Gloriei? Arbitrajele controversate nu par să fie întâmplătoare!

Gloria joacă în Liga a treia având un lot cu foarte mulți juniori localnici și fără niciun ban de la administrația locală. Se descurcă greu și pierde multe puncte pe mâna ei, din cauza lipsei de experiență ori a lipsei de valoare uneori.

Însă, a pierdut destule puncte și din cauza arbitrilor. Arbitri care lasă senzația că au o temă de casă împotriva Bistriței. În 10 etape disputate până acum, Gloria a avut cel puțin 5 meciuri cu arbitraje controversate.

În 5 dintre aceste meciuri poate fi vorba despre influențarea rezultatului.

Trei dintre ele au un numitor comun: Baia Mare. Gloria a pierdut 3 puncte acasă cu Zoltan Szekely la centru în partida cu Tășnad, 3 puncte cu Sticla Turda cu Emil Kemeneș observator și două puncte la Târgu Mureș cu Norbert Kemeneș la centru, toți din Baia Mare, primul și ultimul fiind fii de observatori.

Celelalte două partide controversate se leagă de Satu Mare, Constantin Por fiind observator la Recea când Bistrița a pierdut cel puțin un punct și Adina Popa plus cei doi asistenți când Bistrița a pierdut alte două puncte acasă cu Avântul Reghin.

Dacă ținem seama de numele și originea celui care face delegările la Liga a treia, lucrurile se leagă și mai bine. Este vorba despre fostul arbitru Zoltan Szekely, actual observator și membru în CCA. El este tatăl centralului care a fluierat partida Gloria – Unirea Tășnad 1-3, lăsând echipa bistrițeană cu un om în minus din minutul 10.

Toate acestea pot fi influențate și de faptul că județul Bistrița Năsăud a votat cu Lupescu la alegerile pentru președintele FRF, Ionuț fiind cel primit de Radu Moldovan la Consiliul Județean și nu Răzvan Burleanu, cel care avea să câștige scrutinul.

În acest moment, Gloria e pe locul 12 din 16 echipe în seria a 5-a, adunând până acum 8 puncte. Cu 10 puncte în plus, bistrițenii ar fi fost aproape de podium. Însă nu acesta este obiectivul echipei în acest an, ci formarea unui lot pentru ca în sezonul următor să se poată ataca promovarea în Liga a doua.

 

 1. Gloria – CFR 2 1-4

-la  1-2 penalty neacordat la Stoianof

Arbitru: Claudiu Ștef.

Obs: Fodor Josef  Lajos (Odorheiu Secuiesc) – FooF Ervin (Sf. Gheorghe)

 

 1. Comuna Recea – Gloria 3-1
 • Bistrițenii conduc cu 1-0 la pauză și primesc 3 goluri în ultimele 10 minute. Primul dintre ele dintr-un 11 metri la un presupus henț, deși  o fază identică se petrecuse cu câteva minute înainte la cealaltă poartă, fără ca arbitrul să acorde ceva.
 • Arbitri: Rareș Moca (Cluj – Napoca)
 • Constantin Por (Satu Mare) și Aurel Daicu (Suceava)
 1. Gloria – Gaz Metan 4-1

Penalty discutabil primit la 3-0 pt. Gloria

Arbitru: Mircea Salomir, obs: Dinu Lucaciu (Cluj)

 

 1. AFC Hărman – Gloria 1-2

Arbitru: Sergiu Anton – București

obs: Sergiu Neichi și Ioan Papp, ambii din satu mare)

 

 1. Gloria – Unirea Tășnad 1-3

Al doilea galben si eliminare în minutul 10.

Arbitru Zoltan Szekely jjr (Baia Mare)

observatori: Ciocănea, Tâlvan ambii din Sibiu

 

 1. Cetate Râșnov – Gloria 1-0

Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe)

obs. Leontin Moga (Sălaj)

 

 1. Gloria – Avântul Reghin 1-1

Bistrițenii termină jocul cu 2 oameni mai puțin în teren. Oaspeții primesc un penalty controversat din care egalează. Arbitru total depășit de joc, majoritatea deciziilor controversate luate de asistenți

Arbitru: Adina Claudia Popa (Satu Mare)

Asistenți Corb Ioan și Radu Pascu, ambii din Satu Mare.

Obs. Lorant Vereș (Sfântu Gheorghe), Petrișor Chirițescu Brașov)

 

 1. Sănătatea Cluj – Gloria 3-1

Gloria conduce cu 1-0 la pauză

Arbitru: Robert Mormeci (Brașov), obs: Grigore Tomoioagă (Vâlcea)

 

 1. Gloria – Sticla Turda 1-2

Gloria conduce cu 1-0 din pinuntul 5 dar oaspeții puteau egala imediat la un 11 metri pentru un presupus henț, repetat după ce mai mulți jucători au intrat în careu. Portarul bistrițean a apărat ambele lovituri. În partea a doua, Bistrița a fost egalată și a primit golul decisiv la ultima fază, dintr-un corner discutabil.

Arbitru: Mihai Domșa – Aiud

obs: Emil Kemeneș – Baia Mare

 

 1. MSE Tg. Mureș – Gloria 1-1

Gloria conduce cu 1-0, are un gol valabil anulat în partea secundă și primește gol din 11 metri la ultima fază a meciului.

Arbitru Norbert  Kemeneș (Baia Mare)

obs.: Vasile Mărginean – Alba Iulia

 | 1.415 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *