CM de gimnastică: Bistrițeanul Cristian Bățagă, singurul român calificat în finala de la individual compus

Ediția cu numărul 45 a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică se dispută în aceste zile  în localitatea chineză Nanning, cu participarea a peste 600 de gimnaști și gimnaste din 74 de țări. Cu patru gimnaști bistrițeni în componență: Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Daniel Rădeanu, Laurențiu Nistor,  reprezentativa masculină a României a terminat calificările pe locul 12, iar Cristian Bățagă este singurul gimnast român calificat în finala de la individual compus.

Calificările la individual-compus au fost câștigate de japonezul Kohei Uchimura (92,165 puncte), România având un singur reprezentant între cei 24 de calificați în finală – Cristian Bățagă – care a obținut un total de 85.889 puncte, cu care s-a clasat pe locul 22.

Finala la individual-compus va avea loc în 9 octombrie.

În finalele pe aparate la masculin, care vor avea loc în 11 și 12 octombrie, România nu va avea reprezentanți.

În urma calificărilor de sâmbătă, echipa masculină a României, în componența, Andrei Ursache, Cristian Bățagă, Daniel Rădeanu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Laurențiu Nistor a obținut un total de 341.516 puncte, cu care s-a clasat pe locul 12, ratând calificarea în finală, în care ajung primele opt clasate.

Pe prima poziție a calificărilor s-a clasat China (362.698), urmată de Japonia (361.609) și de SUA(360.393 puncte), iar în finală vor mai merge echipele Marii Britanii, Rusiei, Germaniei, Braziliei și Elveției.

Cu clasarea pe locul 12, România obține însă calificarea la ediția CM din 2015, la Glasgow, la care merg primele 24 clasate în calificările de sâmbătă.

Luni va intra în calificări și echipa feminină a României, formată din sportivele Ștefania Stănilă, Ana Maria Ocolișan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache și Ioana Nicoară (o gimnastă va fi rezervă).

La Campionatul Mondial de la Nanning (China), programat între 3 și 12 octombrie, participă peste 600 de sportivi din 74 de țări.

Competiția programează finale pe echipe, la individual-compus, dar și pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate.

Primele 24 de echipe clasate se vor califica la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiție preolimpică din care primele patru clasate vor obține "biletele" pentru Rio.

 | 424 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *