Ciobănică joacă tare! Vrea să dărâme turnul Proditermului și să facă acolo o bază sportivă pe 3 hectare!

Sunteţi candidatul verzilor. Sper a tuturor verzilor, adică al PER, al Partidului Verde, al pescarilor şi iubitorilor de drumeţii şi al celor care îşi doresc un oraş curat şi verde.
Cum de aţi ales un partid neparlamentar? Partidul Verde nu a avut nici candidaţi în alegerile trecute.

Ar fi multe de spus. De la ce au făcut şi ce nu au făcut partidele parlamentare, mai ales cele mari, până la faptul că în alegerile locale trebuie să ne schimbăm noi toţi. Adică să votăm un om al comunităţii care să-i reprezinte pe bistriţeni.

În 30 de ani s-au votat partide. Le-am văzut la guvernare, le-am văzut în Parlament şi în consilii locale. Cred că Bistriţa are nevoie de un primar care n-are de împărţit funcţii, care nu are de rezolvat nu ştiu ce membri de partid care au împărţit cadouri alegătorilor.

Noi avem nevoie de un bun gospodar, un om care a arătat ce a făcut în viaţă prin ce a făcut, în primul rând, şi in al doilea rând de un om care va face lucruri bune în oraș prin proiectele pe care le propune. În acest moment putem vedea despre fiecare candidat ce a făcut şi ce propune. Analizaţi dumneavostră candidaţii de astăzi şi daţi-mi un răspuns.

De ce acum?

Pentru că Bistriţa are nevoie de un nou proiect şi dacă vă uitaţi un pic peste programul meu pentru Primăria Bistriţa veţi descoperi un program clar pentru Bistriţa pentru următorii 10 ani.

Care sunt principalele ţinte pe care vi le-aţi fixat?

Ca primar trebuie să rezolvi probleme şi să aduci prosperitate comunităţii. Bistriţa trebuie să se dezvolte şi să ofere servicii bune comunităţii, cetăţenilor. Sunt probleme nerezolvate în urbanism, multe străzi sunt nemodernizate, punctele termice sunt focare de infecţie în fiecare cartier. Ceea ce este revoltător, malurile râului nu au fost valorificate deşi e o zonă superbă la câteva sute de metri de centrul oraşului, bazele sportive sunt abandonate de mulţi ani, piste de biciclete nu avem, iar copiii şi tinerii au puţine variante pentru petrecerea timpului liber.

Ați spus că sportul va fi unul dintre punctele forte…

Da. Vreau să modernizez mai multe baze sportive, pe unele să le aduc la municipiu, cum e baza sportivă Gloria, ,,stadionul” care a apartinut Municipalitatii, baza Mecanica şi să promovez sportul pentru toţi. Tinerii şi copiii se dezvoltă mult mai bine dacă practică un sport, asta ştie toată lumea, însă s-a făcut foarte puţin până acum.
Nu mai avem un club care să ne reprezinte oraşul prin urmare trebuie să reîncepem dezvoltarea sportivă şi aici vorbim şi de performanţă, binenţeles.

Mai poate fi Bistriţa un oraş pe harta sportivă a ţării?

Bineînţeles. Performanţa vine dacă creezi condiţiile necesare. Nu poţi avea performanţă dacă nu ai baze sportive şi terenuri de antrenament. Avem un liceu cu program sportiv care adună mulţi sportivi şi viitori sportivi din oraş şi din judeţ. Deci baza de selecţie poate fi destul de bună dacă creăm aceste condiţii.

Consiliul Judeţean a alocat mulţi bani pentru echipa de handbal? Va susţine şi Primăria Bistriţa echipa?

Sigur că o va susţine. Sunt pentru şi e bine că avem o echipă. Vom vedea cum va fi în anii care vin. Împreună cu Consiliul Judeţean vom putea face multe. Mă bucur că avem această echipă ,,Handbal”şi sper să avem şi echipa de fotbal cu performante sportive cât mai curând.

Aţi anunţat că veţi face o nouă bază sportivă pe strada Zefirului.

Da. Cred că e cel mai bun teren pe care îl are Primăria Bistriţa în acest moment pentru o bază sportivă. E foarte aproape de centrul oraşului ceea ce e un mare avantaj. Pe cele 3, 2 hectare, fosta centrală termică a oraşului se pot realiza multe terenuri de sport, piste de alergare, spaţii de relaxare. E un loc care merită salvat. Astăzi e un mare depozit de fier vechi.

 

Avem şi Wonderland-ul. Ce veţi face cu investiţiile de acolo?

Ce e făcut e bun făcut. E important să nu avem pierderi şi să încercăm să dezvoltăm acel loc. Am avut discutii si cu specialiti şi cu iubitori ai schiurilor şi al sporturilor de iarnă şi mi-au explicat că pe Dealul Cocoşului s-ar putea schia cel puţin trei luni, ceea ce ar fi foarte bine.
Vom evalua situaţia de acolo. E o zonă foarte întinsă unde bistriţenii se pot relaxa în weekend şi nu numai.

Deci nu vă opuneţi Wonderlandului?

Nu ştiu cum aş fi procedat înainte de fi făcut. Poate e prea mare investiţia raportat la rezultatele de astăzi, dar cred că acum locul trebuie dezvoltat. E mult teren şi merită să încercăm să-l valorificăm. Cu piste pentru biciclişti, cu terenuri pentru antrenamente.

Toţi candidaţii spun că vor susţine sportul, că le place sportul dar se face puţin…

Ştiţi foarte bine cum am ajuns în Bistriţa. Am venit la 18 ani cu adidaşi în geantă şi în picioare pentru a juca fotbal pentru Gloria Bistriţa. A fost o perioadă scurtă dar frumoasă după care m-am apucat de dezvoltarea afacerii proprii, dar am rămas pe teren.

Am fost arbitru atâţia ani din pasiune pentru sport şi am făcut-o cu responsabilitate şi fiindcă îmi place mult fotbalul şi sportul în general. De altfel şi în familie am încă doi sportivi. Nu vreau să fac anumite comparaţii cu unii sau cu alţii dar nu pot fi bănuit că nu aş fi un aliat al sportului. Sunt chiar dedicat total.

Cum caracterizați ultima perioadă prin care a trecut sportul local?

Din fericire mediul privat a investit mult în ultimii ani deși a fost o perioadă complicată economic. În fotbal, tenis de câmp, au fost investiți bani de către investitori locali. Campionatele de fotbal pe sintetic sunt un lucru extraordinar.

Peste 1600 de sportivi sunt antrenați în această competiție la care se adaugă și campionatele județene pe terenurile mari. Am văzut multe initiative individuale şi a unor asociaţii care promovează intens sportul, ceea ce e un lucru foarte bun. Împreună vom face din Bistriţa un adevărat oraş al sportului.

PARTEA ÎNTÂI A INTERVIULUI. PARTEA A DOUA PESTE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

 | 3.702 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

12 Comments

 1. „Nu mai avem un club care să ne reprezinte oraşul”, „mă bucur că avem această echipă ,,Handbal”??? Domnul ciobanica are doar fotbalul în cap, cred că nici nu știe că echipa de handbal a terminat pe 3 campionatul anul trecut, la cum vorbește. Așa e cu fotbaliștii…

  Post a Reply
 2. Stimata redactie ! Partidul VERDE a fost partid parlamentar si puteti citi aceste informatii pe pagina de facebook . A avut parlamentari pe Ovidiu Iane si Remus Cernea. In 2016 cand am preluat partidul la B-ta am candidat la locale cu liste complete la CL si Cj Bn dar si la parlamentare cu patru colegi. Moldovan Lucian, Ambrus Stefan, Tetcu Cristian si Balan Marius. Dar optiunea de vot o stim cu totii care a fost . Mereu Psd si Pnl , si viceversa. Va stam la dispozitie oricand si cu alte date despre noi. O zi buna !

  Post a Reply
 3. SPORTUL înseamnă SĂNĂTATE, atât mentală cât și fizică!!! Felicitări Domnule Ciobănică!

  Post a Reply
 4. Toti joaca dar se pare ca acest domn Ciobanica joaca intr-adevar TARE.MENS SANA IN CORPORE SANO,da asta e secretul unei sanatati si a unei gindiri bune.Din imagini se vede ca este un om echilibrat si nu un conflictual.Va continua cu siguranta proiectele care sunt bune dar am convingerea ca va promova pentru Bistrita tot ce este mai bun si mai ales ca va face asta cu consultarea cetatenilor.Deci sa avem MENS SANA si sa votam
  PENTRU CIOBANICA!

  Post a Reply
 5. Domnule Balan mi se parea corect sa te referi strict la postarea D-lui Ciobanica si nu sa te lauzi.

  Post a Reply
 6. Buna ziua as fi de acord cu această Bază Sportivă pentru ca acolo există un morman de fiare ce nu-si au rostul și ar fi foarte potrivita aceasta Baza pentru Orașul nostru și pentru copii nostri toata susținerea din partea mea.

  Post a Reply
 7. Cetatene ce ai gasit tu ca lauda ? Este doar o explicatie data la o stire ca sa fie lamurite niste aspecte de continut.Si daca tot ai amintit de lauda uite cum stau treburile. Ma felicit personal ca am reusit sa conving un om ca CIOBANICA sa candideze de la VERZI. GATA !

  Post a Reply
 8. Vrem verde ! Peste tot . Sport .apa .izvoare .râuri curate . Amenajate .piste de biciclisti .stranduri avem..dar vai de ele .terenuri de fotbal cum este bqza de la.mecanica . Locatii frumoase si paduri avem cred ca in fiecar parte a orasului suntem inconjurati numai de paduri. Cate nu sa.r putea face ca NOI Bistritenii sa ne putem lauda cu un oras curat si bine oxigenat.

  Post a Reply
 9. Am avut ocazia in timpul Starii de Urgenta sa “văd” orașul așa cum e el, și unele zone sunt absolut deprimante.
  Poate chiar datorită acestor vremuri, acest proiect mi se pare așa atractiv, vine cu doza de speranța necesară.
  Sa fie intr-un ceas bun!

  Post a Reply
 10. explicatia se da pe moment la stire si nu pe o postare asa de serioasa ca a picat ca nuca de pe perete.Deci?

  Post a Reply
 11. Interesat de noua apariție am verificat ce este cu acest partid pornind de la afirmațiile domnului Bălan. Din păcate ce a reieșit este o mizerie politică puturoasă. Domnii Ovidiu Iane si Remus Cernea s-au lansat în politică amândoi deodată candidând direct la preșidenție, unul împotriva celuiulalt după care s-au înscris deopotrivă în PSD pentru a intra în Parlament. Domnul Iane a ajuns apoi secretar de Stat in guvernul Dancilă. Domnul Cernea fusese si el consilierul primului ministru Ponta. In concluzie avem aici vechea combinație Verde + Roşu = Maro. Și domnul Bălan umple orașul cu minciuni și servește electoral PSD-ul lui Niculae. Agent sub acoperire verde/roșu.

  Post a Reply
 12. Esti prost de bubui d-le cacaoua.. Balan nu minte niciodata, il cunosc foarte bine ! Va dau fiorii reci pe spate si la penelisti si la pesedisti. De departe se simte ca esti postac de serviciu de la una din cele doua structuri. pnl+psd = aceasi mizerie.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *