Cinci "boabe" spectaculoase

Voința Livezile a câștigat cu 5-0 meciul cu Spicul Salva, după 5 goluri care de care mai frumoase

  Voința Livezile s-a luptat doar cu propriul teren în acest meci. Smocurile de iarbă și pământul tare au fost adversari mai puternici pentru jucătorii lui Constantin Sava decât fotbaliștii din Salva. Fotbaliști arțăgoși, incomozi, dar care n-au pus mai deloc probleme la poarta lui Voivod. Gazdele au marcat prima dată în minutul 5 și ultima oară în minutul 43, împărțind reușitele pe tot parcursul meciului, de parcă și-ar fi programat asta pentru a face meciul interesant. Un meci frumos, bine arbitrat, fără probleme de indisciplină.

Filmul meciului.
Voința Livezile nu a pierdut vremea cu tatonări, arătându-și intenția de a câștiga clar partida încă din minutul 5. Otniel Sighiartău s-a înălțat atunci ca un atacant de superclasă peste tot buchetul de jucători din careu și a marcat cu capul la un corner de pe stânga. Realizând că pot câștiga ușor jucând la ralanti, livezenii au redus imediat din motoare. Spicul a echilibrat pentru scurtă vreme jocul, însă fără să-și creeze ocazii de poartă. În minutul 29, Iacob a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, mingea a ricoșat la Tomoioagă, care a prins un șiret curat, în cross, fără speranțe pentru portarul A. Rus. Până la pauză, Voința mai putea marca de câteva ori, cele mai mari ocazii fiind irosite de Bucur. De două ori în aceeași fază, Ginuleț a nimerit portarul, o dată singur în 6 metri și apoi cu capul din centrul careului mic la centrarea ce a urmat.
După pauză, echipa din Salva iese mai hotărâtă să marcheze, dar Ceuca ratează o ocazie rară din 6 metri, trăgând peste poartă. Oaspeții par să se apropie din ce în ce mai mult de poarta celor din Livezile, dar scorul nu se modifică până în minutul 75. Atunci se face 3-0, Iacob șutând frumos, la rădăcina barei, din afara careului mare. Câteva minute mai târziu îl imită Darlaci, care face 4-0 cu un șut din lateral stânga. Cireașa pe tortul Voinței o pune însă unul dintre jucătorii oaspeți, Sârb, care pasează acasă în ultimele minute, portarul Rus încearcă să degajeze dar trage pe lângă minge, care se scurge în plasă.

Jucătorii meciului.
E foarte greu de hotărât cine a jucat mai bine dintre cei doi jucători care acoperă mijlocul terenului în echipa din Livezile. Tomoioagă (foto) și Iacob se completează reciproc excelent, au o tehnică foarte bună și o viziune a jocului mult peste nivelul acestui eșalon. Mai mult, de această dată au reușit și să puncteze, cu șuturi frumoase din afara careului.

Arbitraj.
Brigada condusă de Paul Tămaș a fost impecabilă la această partidă. Asistenții Marica și Hiticaș au ridicat steagul fără greșeală, iar Tămaș n-a avut nici o fază măcar interpretabilă.

Atmosferă.
Vreme bună pentru fotbal, dar teren foarte prost. Fondul sonor a fost asigurat de suporterii echipei din Salva, veniți ca de fiecare dată să-și încurajeze echipa favorită. Din păcate, de această dată fanii și fanele Spicului au avut treabă mai mult cu arbitrii decât cu jocul echipei lor, deși n-au avut motive să se lege de arbitraj.

 | 235 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On