Cetate și Năsăud, punct și de la capăt

– cele două echipe care s-au bătut în sezonul trecut pentru campionat și cupă au suferit schimbări majore în lot și pe bancă, pornind aproape de la zero în noua ediție a Ligii a 4-a

  Progresul Năsăud și Voința Cetate au fost performerele de anul trecut în fotbalul județean. Năsăudul a câștigat campionatul și a pierdut onorabil barajul pentru Liga a 3-a, iar echipa din Cetate i-a ținut trena pe tot parcursul sezonului, reușind să-i ”fure” Cupa României, în etapa județeană. Vara nu le-a fost însă deloc prielnică acestor două grupări. Voința a rămas fără jucătorii de la Școala de Fotbal „Viorel Moldovan”, care și i-a retras și i-a împărțit pe unde a putut după ce aproape s-a dizolvat. Astfel, fără Kovaci, L. Moldovan (plecați la Avântul Reghin), Sergiu Măgherușan (la Știința Bacău, Liga a 2-a), Albuț (Gloria), Komiveș (Știința Cluj), echipa din Cetate a rămas doar cu veteranii Șara, Recean, Ploscar, Negrea și Voica. Președintele Liviu Peica (foto stânga) a dat totuși un ”tun” sănătos, aducând 3 jucători de la Năsăud, pe foștii elevi ai lui Dumitru Sigmirean: Ilovan, Șuvei și Cira, dar și pe Aurelian Șomotecan, de la Câmpia Turzii. Tot la capitolul plecări poate fi trecut și antrenorul Florin Danciu, care a decis că nu mai poate continua la Cetate. ”Nu mai am motivație, nu mai e seriozitate”, spune Danciu, care este suplinit în acest moment de Dorel Cilean, cu care a făcut un cuplu reușit pe banca acestei grupări în sezonul trecut.
La Năsăud, lucrurile par să fie asemănătoare cu cele de la Cetate. De la campioană au plecat jucătorii împrumutați acolo de la Gloria. Astfel, năsăudenii, antrenați acum de Petre Avădanei, au rămas fără Tomoioagă, Voivod, Șuvei, Gălușcă, Coșneac (la Livezile), Ilovan, Cira, Șuvei (la Cetate), M. Pop (Rebrișoara). Din vechea gardă au mai rămas doar 4 jucători: Chitu, C. Pop, Hâlmu și Canceu. Acestora li s-au adăugat câțiva năsăudeni ”repatriați”, cum ar fi Burduhos, Ciocan, Frișan și Nechiti, plus câțiva jucători aduși de la Unirea Dej (Plăian, Sinchevici, Coman, Farcaș, Popa) și doi de la Reteag (Costea și Mureșan). Însă pierderea cea mai mare pare a fi cea a președintelui Pahone Pop, care a abandonat, scârbit, activitatea fotbalistică. ”O să spun eu odată și odată tot ce am pe suflet”, spune Pahone, amendat și răs-amendat de AJF în sezonul trecut.
Cu toate acestea, obiectivul celor două echipe este tot locul 1. Însă dacă în sezonul trecut ele nu prea au avut adversare, de data aceasta multe dintre grupări s-au întărit și vor conta în lupta pentru primele locuri.

Îmi pare rău de președintele Liviu Peica, fiindcă pune mult suflet. Dar așa nu mai pot continua. Cu câte 3 jucători la antrenamente, cu o echipă fără motivație și puțin susținută…
Florin Danciu – ex antrenor Voința Cetate

Chiar dacă mulți ne pun bețe în roate, noi tot o să fim prezenți în lupta pentru primul loc. Și o să ne facem și două echipe de copii, ca să avem pepiniera noastră pentru sezoanele viitoare!
Ilie Pinca ”“ președinte Progresul Năsăud

 | 121 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On