Cetate, mai bună decât Jelna

  1. Voința Cetate, cu doi antrenori după gard, a jucat fără greșeală și a câștigat clar în fața Jelnei

  Orgoliile mari aruncate în lupta între două comune vecine, Budacul de Jos și Cetate, au dat naștere unui joc frumos, peste nivelul mediu al Ligii a 4-a. Două echipe instruite, cu jucători trecuți prin juniorat, au arătat un fotbal de calitate, spectaculos și destul de curat. A fost un meci echilibrat, dominat pe rând de fiecare echipă, decis pe greșeli personale, mai ales ale portarului Pop. Gazdele au acuzat arbitrajul, dar poate mai mult ca să poată justifica într-un fel înfrângerea, decât cu situații concrete, judecate nedrept. Meciul a avut și un erou incontestabil, pe Negrea, autorul unui hattrick memorabil.

Filmul meciului.
Gazdele din Jelna au început tare și au avut primele două faze ale meciului. Toth a executat foarte bine un corner în minutul 14 și Mărghidan a respins greu de pe linia porții. Apoi Ani a prins un șut bun din afara careului, dar n-a nimerit cadrul porții. Cetate a stat la cutie și a ieșit ușor-ușor la joc, marcând primul gol chiar la prima fază de poartă. A fost o lovitură liberă la vreo 25 de metri lateral stânga, Negrea a bătut ca la carte, mingea a căzut în fața portarului și a sărit în colțul lung. Patru minute mai târziu, la o centrare de pe dreapta, același Negrea a preluat mingea în centrul careului și a șutat pe jos, printre o pădure de picioare, în dreapta portarului și scorul a devenit 2-0. Diferența pe tabelă putea crește imediat, dacă Șuvei nu lua transversala la țintă în minutul 30. Până la pauză, doar Jelna a mai avut o fază de remarcat, Toth centrând bine în fața porții, însă fără adresă.
Partea secundă a început tot cu gazdele în atac, Bâzdâra lovind bine o minge cu capul, puțin pe lângă poartă. Dar a venit din nou rândul lui Negrea să iasă în evidență și să le taie elanul jucătorilor din Jelna. În minutul 55 l-a văzut ieșit din poartă pe Pop și a reluat rapid, din voleu, o minge de pe la 30 de metri lateral dreapta. Lob perfect, scor greu de recuperat, 3-0. Totuși, gazdele nu cedează și reușesc golul de onoare în minutul 65, când Haidar a executat foarte bine o lovitură liberă de la 20 de metri.

Atmosferă.
Lume multă la meciul de la Jelna, fiecare tabără având destui susținători. Eforturile pe care primarul Florin Simionca le face pentru fotbalul din această comună nu sunt susținute întotdeauna și de localnici, care uneori sar calul. De pildă, la acest meci au uitat de regulamentul care zice că nu-i voie să se consume alcool în tribune.

Arbitraj.
Paul Tămaș a fost contestat vehement de gazde, mai ales la 3 dintre situațiile controversate. În minutul 45 Șuvei a avut o intrare tare la Bâla, însă jucătorul din Cetate pare să fi lovit mingea; în minutul 64, Toth a scăpat singur cu Ploscar și a căzut faultat de apărător, Tămaș neacordând al doilea galben pentru jucătorul din Cetate; în minutul 72, Clapa a preluat o minge în careu și a căzut la un duel cu jucătorul Curtușan, Tămaș arătând galben pentru simulare. Privite la rece, toate aceste faze au fost interpretate bine de centralul Paul Tămaș, despre care se poate spune că a dus bine la capăt un meci foarte greu, ajutat excelent și de asistenții Horți și Ungur.

Orice atingere a jucătorilor din Cetate era fault, în timp ce la noi era altceva. Păcat că nu se apreciază munca unor oameni care au făcut eforturi pentru acest derby.
Florin Simionca

Echipa a jucat la adevărata ei valoare. La 3-1 nu mai cred că există probleme de arbitraj.
Liviu Peica

 | 135 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On