Cercul de aur, o avancronică a zilei 3 de optimi, de Mihai Oprea

Nu contează cine îți place și cu cine ții, nu se poate să nu îți fi plăcut penaltiurile de ieri. Spania a fost la 15 cm de sferturi sau, cum ar zice bărbații, 20. Nu poți să nu te bucuri pentru bucuria rușilor, care nu sperau la sferturi nici la FIFA pe cel mai ușor nivel. Danemarca era să facă ceva special și să elimine Croația. Dar până la urmă experiența și norocul au fost de partea celor mai buni, chiar dacă Modricul de Aur a ratat fix în finalul preungirilor. Noroc chior, deci.

Meciurile de azi aduc față în față niște echipe foarte spectaculoase și Japonia. Brazilia și Mexic joacă într-un duel care numără 40 de întâlniri anterioare, iar Belgia, adversarul uneia din ele din sferturi, încearcă să nu se plictisească trăznind plasa porții japonezilor. Brazilia și Belgia strâng lațul și se apropie de un sfert de finală de foc. Pana una-alta, ploaia de azi va fi doar de goluri, întrucât vremea se anunță perfectă pentru fotbal și vom proiecta tot spectacolul la Casa EMA.

Optimi de finală

Ora 17.00 Brazilia – Mexic, Samara

Multă lume zice că Mexicul ar putea să facă o surpriză în acest meci și pe bună dreptate. Am văzut meciul superb cu Suedia, în care, cu calificarea la un egal distanță, Mexicul a dominat, posesie de 65%, șuturi o grămadă, cornere, tot… și a pierdut cu 3-0 mai clar decât arată statisticile. Calificarea a venit datorită noilor frați de sânge, Coreea, care au sfredelit apărarea nemțească cu pofta unui virgin de 30 de ani. Aceeași poveste, dar invers, a fost în primul meci al Mexicului, când a câștigat cu Germania, deși a avut mingea doar în pauză, în vestiar.

Cu Brazilia e o altă poveste, totuși, pentru că este un meci eliminatoriu. Ambele echipe au experiența optimilor: Brazilia le câștigă constant din 1994 încoace, iar Mexic le pierde cu aceeași frecvență. Da, e al 7-lea Campionat Mondial consecutiv în care se întâmplă asta. Brazilia a participat la toate edițiile de până acum și deține recordul de titluri, 5, ultimul în 2002. În istoria meciurilor directe, Brazilia conduce detașat cu 23 de victorii, 7 meciuri egale și 10 câștigate de Mexic. La Cupa Mondială, Mexic nu a câștigat niciunul din cele 4 dueluri și nu a marcat nici un gol.

Pentru toate există un început și avem toate șansele să vedem un gol mexican, pentru că Mexic joacă frumos. Dar, vorba lui Răzvan Raț, mare jucător român, „ăăăă da, ăăăăăă, cine ăăăă dă mai ăăăă multe ăăăă goluri, ăăăăă ăăăă câștigă”. Citat mot-a-mot luat din interviu real cu fostul căpitan al României. Așadar, Brazilia probabil va marca minim un gol mai mult ca adversarul și se va continua povestea de iubire/ură între Brazilia, Mexic și optimile de finală la mondiale. Și noi ne vom tot gândi la ce ar fi fost această avancronică a meciului Brazilia – Germania, dacă nemții nu ar fi prins din nou frică de pământul rusesc.

 Ora 21.00 Belgia – Japonia, Rostov

Generația de Aur a Belgiei e gata de spectacol. După ce în grupă s-a jucat de-a fotbalul din curtea școlii, e vremea pentru încă un meci școală și apoi să începem campionatul de-adevăratelea. Pentru că meciul cu Japonia nu putem să îl luăm în serios, după ce niponii s-au calificat la cartonașe galbene în dauna Senegalului, o echipă mai bună, dar care nu a avut noroc. Că îți e și milă de ei.

Japonia a trecut de grupe, deci, cu norocul unuia ce a călcat în noroc, după victoria în superioritate numerică împotriva Columbiei, egalul muncit cu Senegal și înfrângerea cu o Polonie deja eliminată și cu ochii în lacrimi. Dar a trecut și acum este în optimi, unde a pierdut în 2010 și 2002, la cele mai bune performanțe de la mondiale. Japonia conduce întâlnirile directe cu Belgia, 2-1 și 2 remize, ultima victorie venind totuși pe când Belgia era la fel de relevantă în fotbal ca Schumacher în golf.

La calitatea pe care o are acum echipa Belgiei, ar trebui să fie un meci în care domină mai tare decât domină PSD parlamentul. Belgienii au o serie de 22 de meciuri fără înfrângere, a 2-a serie ca lungime după Spania, ultima înfrângere venind chiar în fața ibericilor în 2016. Plus că au marcat cele mai multe goluri din grupe la acest campionat, e drept, împotriva unor echipe obișnute cu duelurile tari, cu Republica Dominicană sau Congo. Deci dacă tu consideri că Japonia poate să câștige acest meci, te rog să ne transmiți ce fel de marfă fumezi, pentru că s-ar putea să fie foarte bună și să ai probleme.

Meciurile se pot vedea la Casa EMA, mai ales că de acum chiar nu mai plouă, plus că pregătim și tot felul de surprize!

 | 1.173 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *