Centurile rămân în Anglia, bistrițenii se gândesc la revanșă! Bolfă și Galeș, învinși la puncte!

Cel mai important eveniment al începutului de an pentru Professional Fight Gym Bistrița a avut loc în weekend, în Anglia, în localitatea Blyth, unde doi sportivi bistrițeni s-au luptat pentru centură în Gala The Home Show 10.

Au fost două meciuri complicate, în care băieții nostri au pierdut la puncte. Centurile rămân în Anglia, dar sportivii bistrițeni speră într-o revanșă cât mai repede posibil, chiar acasă la Bistrița.

În main-event-ul galei, Daniel Bolfă a oferit o reprica frumoasă lui John Cainrs. A fost un meci foarte frumos, care a ținut publicul în picioare pe toată durata partidei. În prima repriza a fost egalitate, a doua dominata de Bolfă cu lovituri foarte puternice de braț, a treia repriza a fost dominata de John cu multe lovituri de picior, el folosind foarte bine și lovitura de genunchi, care a incomodat lupta de aproape.

Bolfă devine foarte agresiv în distante scurte și își pune adversarul în dificultate în repriza cu numărul patru. În ultima repriză, viteza și intensitatea loviturilor a fost aproape ca și în prima repriză, asta dovedind că sportivii au fost foarte bine pregătiți. Decizia a fost luată la puncte pentru britanic.

Al doilea sportiv bistrițean care a luptat în superfight a fost Ciprian Galeș, el fiind la primul meci pro, după 12 meciuri disputate la amatori. Și el a pierdut tot la puncte, în fața lui Nathan Ryder, după o luptă spectaculoasă.

Antrenorul Ionel Burduhos s-a declarat mulțumit la final: “Este a doua oară când venim la Blyth. Anul trecut am fost tot cu Bolfă și Suru, iar după evoluția bună, Bolfă a fost selectat să între în ring pentru centură. Evenimentul a fost la a-X a ediție și a fost foarte bine organizat de către Tomy Cunningham. Chiar dacă nu am câștigat sunt bucuros pentru evoluția sportivilor mei, care o să între din nou în pregătire pentru următoarele provocări. Mulțumim pe această cale și sponsorilor care susțin activitatea clubului nostru, apreciind sacrificiul făcut de către sportivi: Restaurant Ardeal. Life Gym, Bif Trans Marisel, Frigorificos Daniel.”

Daniel Bolfă a avut și el câteva cuvinte de spus: “A fost un meci greu, în care am luptat pentru prima dată 5 reprize. Am fost foarte răcit în ultimele două săptămâni dar am reușit să mă autodepășesc și să fac un meci bun care a ținut toată sala în picioare pe toată durata meciului.

Îmi pare rău că nu am reușit să câștig prima centură, dar sunt sigur că până la urmă va veni și momentul acela. Pe viitor mi-aș dori o revanșă pentru că am simțit, și cred că de data aceasta o să câștig, poate chiar și anul acesta, la gala de la Bistrița.”

Ciprian Galeș: “A fost o luptă bună pentru mine, cu un adversar mult mai experimentat. Mă declar mulțumit de evoluția mea și mulțumesc antrenorului meu, Ionel Burduhos pentru încrederea acordata”

 | 2.869 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *