Ce vrem de la Gloria! Editorial, Augustin Danci

 

Gloria pare într-o degringoladă totală. Și nu pentru că pierde meci după meci, nu pentru că e în insolvență și nici pentru că Nae Manea e contestat că nu bagă mai mulți bistrițeni. Gloria e în derivă pentru că n-are un plan concret în ceea ce privește politica jucătorilor. Dacă din punct de vedere economic Gloria e cumva pe linia de plutire, echipa se scufundă fotbalistic.

Nici nu rămânem în Liga 1, nici nu promovăm localnici tineri, nici nu avem jucători pe care i-am putea vinde pe viitor. Oficialii Gloriei n-au fost tari pe poziție și au dat din colț în colț când a veit vorba de jucători. Au încercat un compromis pentru a mulțumi pe toată lumea. Au adus câțiva bistrițeni, au încercat să ia de prin județ, au adus câțiva străini. Oficialii Gloriei au fost prinși între comentariile chibiților, între criticile ziariștilor și între neputința financiară. Și, acum, la orizont nu se vede nimic bine.

După mine, Gloria are, până acum, doar trei buline albe: Radu Răzvan, Cătălin Bucur și faptul că a rămas Ema Dolha. Ei sunt trei jucători care pot face parte dintr-o echipă de prima ligă. Antonache e talentat, știe cu minge și vrea mult, dar încă e necopt și pare forțat la maxim de Nae Manea. Curtuiuș și-a arătat limitele iar Sighiartău a fost folosit prea puțin. În rest, mulți jucători de duzină, care, cel mai probabil, nu vor rupe gura târgului niciodată.

Dar nu asta e problema. Până la urmă, niciun antrenor nu-i poate mulțumi pe toți, de la jucători până la suporteri. Îl cred și pe Manea, că e supărat că n-are soluții, că n-are bani, că e criticat de presă. Problema e că Gloria pare că nu știe ce face, nu și-a găsit încă o direcție după care să meargă, nu are un proiect clar de reclădire a echipei. Nu știe dacă va crește juniori sau dacă va aduce africani. N-are scouteri în județ și nici în ligile inferioare.

Sezonul e aproape gata, echipa e retrogradată, nu mai prea contează pe cine bagă, pe cine nu bagă. Important e ce se întâmplă în vară, important e să se contureze ceva concret și profi, de la manageri până la antrenori. Important e să vedem și noi un proiect luat de la capăt, cu ceva investiții și dus pas cu pas. Vrem să vedem o echipă echilibrată, cu jucători tineri dar și cu veterani care să poată face diferența, vrem să avem măcar un fundaș lateral care să dea 3 centrări pe meci. Nu e mult, se poate.

Augustin Danci

 | 826 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *