Ce va ”¦?

Ce va ”¦?

În umbra intereselor electorale, derulate de-a lungul zilelor de mai, parcă răsunetul ediției din acest an a turneului final al C.E. de fotbal nu a „zăpăcit” pe nimeni. La finalul știrilor televizate sau radiodifuzate, câteva minute de relatări asupra misterioasei pregătiri a Naționalei române.

La verificarea ei, prestațiile și rezultatele de pe tabelă ”“ victorii românești ”“ în compania Rusiei și Muntenegrului nu ni s-au părut concludente. Ziarele de specialitate au încercat să găsească calea cea mai potrivită de exprimare: liniște pe lângă reprezentativă, o oarecare infuzie de încredere și mai ales expectativă în atitudinea față de viitor. Poate nu e deloc rău așa.

După fractura în continuitatea performanțelor României fotbalistice la turneele finale, toată lumea națională așteaptă o reabilitare cu jocuri și rezultate ca în epoca Hagi. Să trecem de grupă, să mergem mai departe și de ce nu ca și Grecia? Învingătoare europea-ă! Ei, nici chiar așa! Doar suntem în întrecere directă cu Franța, Italia, Olanda ”“ echipe supertitrate.

Dar ce, în Mexic (1970), la turneul final al C.M. după o calificare muncită, ziceam că până aici ne-a fost și în realitate ne-am bătut frumos cu Brazilia, Anglia și Cehoslovacia. Cu mai mult curaj, ne calificam. L-am manifestat mai apoi cu rezultate bune.

E adevărat că jucătorii noștri nu au încă maturitatea (șmecheria) companionilor, dar ei se pot întrece prin abnegație și sacrificiu. Putem opune omogenita-te, surprize tactice, aplicații aduse de afară de distinșii stranieri români. Și apoi și colegii de competiție pot avea zile rele. O miză justificată de succes ne poate adu-ce și maestrul Pițurcă, aflat în prag de confirmare și impunere pe
„piața antrenorilor recunoscuți” și bine plătiți.

Cu gândul la deschiderea manifestărilor ”EURO 2008” și al primului joc al României cu Franța (9 iunie ”“ ora 19:00) , pe tot românul îl îndemn să îi sprijine telepatic pe cei ce vor a-l reprezenta cu brio !

HAI ROMÂNIA !

 | 73 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On