Căutați învățătura

Căutați învățătura

Bogați sunt oamenii cu învățătură. Se zice că au patru ochi. A fi numai moștenitori este un noroc. Virtuoși (și prețioși pentru semeni) sunt aceia care păstrează și dezvoltă moștenirea. Lucrul acesta îl pot face cei cu luare aminte. Rezultatul învățăturii și procesul transmiterii către urmași conduc la avuția omenirii ”“ cultura.

Oamenii cu judecată sunt prețioși la bunul mers al colectivităților umane. Cine nu-i are – se zice popular – să-i cumpere! Cântăriți și judecați singuri: „La faza națională de tetratlon – mediul rural, din cadrul ONSȘ (Olimpiada Națională a Sportului Școlar) atât profesorii, cât și elevii consideră că este o mare nedreptate participarea sportivilor legitimați care se bat cu cei nelegitimați fără șanse la medalii și luptă cu cei ce fac pregătiri la cluburile specializate” – Mesagerul din 25.04.2008.

„Puteam fi în finală dacă Gloria i-ar fi lăsat pe Curtuiuș și Pușcaș să joace pentru noi (LPS ”“ n.n.). Sunt elevii noștri și nu e normal să nu aibă permisiunea de a participa la astfel de competiții (ONSȘ ”“ n.n.). Vom cere scăderea notei la purtare a celor doi jucători” – Sportul Bistrițean din 22.04.2008.

Cu mai bine de trei decenii în urmă, imediat după nașterea renumitului ansamblu „Cununa de pe Someș”, urmare a succesului enorm de care s-a bucurat în Franța la un festival internațional, conducătorul delegației a primit o propunere de prelungire a turneului. În sud, pe Coasta de Azur, la Nisa. Când au auzit, dansatorii, uitând de oboseală, au sărit în sus de bucurie. Dar cineva a îngăimat: „Dar ceterașii ce zic? Sunt de acord?…” Nimeni nu concepea că ar fi de altă părere. Maestrul Bubi (din Pușuma), liderul lăutarilor, consultat fiind, răspunde: „Știi cât te respectăm domnu”™ Sandu”¦ Pentru dumneata am face orice, numai că de data asta nu putem. Avem sâmbătă o nuntă angajată în Pinticu Tecii și noi ne ținem de cuvânt!”. Și astfel trupa de artiști a revenit în țară, fără ca ei să bucure și să se bucure pe deplin în patria multor oameni fără de pereche.

Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne, ne-a oferit un îndreptar: important este să participi. În convoiul culturii spirituale și corporale. Este o invitație la pace și comuniune de iubire”¦ Cu înțelepciune.

 | 77 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On