Un candidat la Primărie vrea să redeschidă terenurile de sport din jurul școlilor!

”Sportul e sănătate, iar sănătatea nu are preț! Iar când Primăria Bistrița nu dă doi lei pe sănătate și sportul a rămas doar pe umerii cluburilor private și ai părinților e un semnal puternic că la nivelul Primăriei Bistrița avem de prea mulți ani o viziune nesănătoasă, care ne va costa, în timp”, scrie Doris Rai într-o postare pe facebook.

 

Ea va candida la funcția de primar și are în plan să redeschidă terenurile din curțile școlilor. Acestea se află în prezent în administrarea școlilor – dimineața și a unor firme private – după masa, acolo unde s-a investit în sintetice. 

 

”Bazele sportive, orice loc în care bistrițenii pot face mișcare trebuie să fie accesibile tuturor, indiferent de vârstă.

Terenurile de sport din jurul școlilor au fost ferecate și închiriate după masa, iar copiii nu au nicio șansă de a bate mingea în curtea școlii în afara orelor de sport, așa cum au făcut-o cei care au decis asta în copilăria lor.

Spuneți-mi unde se pot juca copiii de 7-14 ani după-masa?
Locurile de joacă dintre blocuri nu au fost făcute pentru ei, ci pentru copiii mici. Nu au unde, iar părinții care știu cât e de important sportul pentru dezvoltarea copiilor scot bani din buzunar pentru a-i trimite la cluburile private, care neavând susținere din partea statului sau autorității locale trebuie să perceapă taxe pentru a-și acoperi cheltuielile. E normal și trebuie să le mulțumim astăzi celor care au investit în sport și care îl fac accesibil la Bistrița.

Nu am avea de ce să mulțumim Primăriei Bistrița în schimb, care pare să aibă o politică inversă, de limitare a accesului la sport și de a gândi totul prin prisma banilor.

Renunțați la chiriile derizorii și deschideți terenurile de sport ale școlilor pentru toți cei care vor să facă mișcare.(…)

Este unul dintre ultimele locuri unde se poate face sport gratuit și așa trebuie să rămână”, mai scrie Doris Rai pe pagina personală de facebook.

 | 572 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *