Primarul Ovidiu Crețu a inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită în 2016 înființarea unei comisii care există din 2013. O comisie care să analizeze ce e de făcut cu stadionul Gloriei.
Concret, edilul a vrut acum 3 ani ca Primăria să cumpere stadionul Gloriei și a înființat, cu ajutorul Consiliului Local, o ”comisie de negociere a transferului imobilelor din cadrul stadionului Jean Pădureanu”
Deși, în proiectul de hotărâre apărea sintagma "transfer", primarul nu a negat niciodată că se gândea la un eventual contract de vânzare-cumpărare pe care comisia ar fi trebuit să-l negocieze cu Gloria. Comisia a fost condusă de el însuși, fiind alcătuită din direcori ai primăriei și 4 consilieri locali, inodori și incolori.
Activitatea comisiei a rămas incertă, însă la 3 ani distanță primarul vrea o altă comisie care, atenție, să identifice acum ce vroia cealaltă să transfere.
”În vederea identificării și analizării situației bazei materiale din cadrul complexului sportiv „Gloria” proprietatea Asociației Club Fotbal Gloria 1922 Bistrița, este necesară numirea unei comisii tehnice, constituită atât din consilieri locali, cât și din personal de specialitate din cadrul primăriei care să analizeze și să facă propuneri cu privire la fiecare bun, spune acum primarul Ovidiu Crețu într-o expunere de motive ce însoțește un proiect de hotărâre pus pe masa consilierilor în ședința de miercuri, 31 august 2016.
Cu alte cuvinte, pasează răspunderea acestui subiect în spatele unei alte comisii, deși avea una înființată legal. Și se scoate din capul listei, care acum e condusă de viceprimarul Muthi și format din câțiva directori din primărie, Scurtu Cincea, Chirleșan, Marina și Alina Ionescu,
”Cu data adoptării prezentei hotărâri, se abrogă Hotărârea Consiliului local al municipiului Bistrița nr.135/14.11.2013 privind constituirea comisiei de negociere a transferului imobilelor din cadrul Stadionului „Jean Pădureanu”, se mai spune în hotărârea ce va fi analizată poimâine.
Noua comisie ”va identifica și analiza fiecare bun în parte, comunicat de către lichidatorul judiciar prin publicația de vânzare și va face propuneri către Primarul municipiului Bistrița cu privire la achiziționarea acestora, raportat la interesul public al comunității și fondurile cuprinse în buget.”, se mai spune în actele propuse pentru dezbatere.
Reamintim faptul ca după intrarea Gloriei în insolvență, administratorul judiciar Vasile Urs a pus la punct un plan de reorganizare. Acest document se baza pe intentia de-a vinde stadionul catre Primarie și cu banii obținuți să se continue activitatea clubului, care atunci se afla în prima ligă.
Însă toate aceste comisii și tergiversări au contribuit la falimentul și dispariția clubului înființat în 1922.
Ultimele comentarii