Campionii au fost încoronați! Bistrița, regină la off-road și rally-raid!

Cristian Craveț, Ioan Șomodean și copiloții lor, Cristian Micu, respectiv, Anca David, au primit trofeele de campioni naționali în 2017, oferite de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Într-o gală organizată la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași, bistrițenii au urcat pe podium pentru ultima oară în acest an. La costume de această dată, primind laurii campionilor după întregul sezon.

Primul laureat de anul acesta a fost Ioan Șomodean, care a terminat pe primul loc în Campionatul Național de Rally Raid, la open. Cu două etape câștigate din 4, Șomodean a reușit o premieră în județ, aducând primul titlul național din istorie la clasa auto.

A urmat apoi Cristian Craveț la off-road. După 6 etape din care a câștigat 4, Craveț a reușit și el o performanță fără precedent în ramura aceasta a sporturilor cu motor, devenind campion național la clasa standard B.

 

L-a avut alături pe finul său Cristian Micu, care a devenit și el campion național la copiloți.

 

Toți cei 4 bistrițeni merită din plin laude și aprecieri. Au făcut minuni dintr-o pasiune, pe banii și timpul lor, fără ca asta să le-aducă înapoi altceva decât satisfacție, glorie și recunoaștere. Au revigorat o ramură sportivă dificilă și pretențioasă și au adus un mare plus de imagine Bistriței și locurilor frumoase din județ. Însă, începe un an nou, iar competițiile vin pe bandă rulantă. Sporturile cu motor sunt extrem de costisitoare și fără ajutorul comunității locale, performanțele și eforturile  lor vor rămâne doar niște amintiri frumoase.

 

 | 7.050 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Clubul So-Moto-Racing multumeste redactie Sportul Bistritean si celor de la Bistritianul.ro pentru ca a adus aminte Bistritenilor si altor instituti ca 2 echipaje din Bistrita au adus titluri de campioni de la doua campionate unul de la RALLY RAID si unul de OFFROAD pentru prima data in istorie acestea ajung la noi in judet ..Sper sa putem si la anul sa avem aceleasi performante si noi la Rally cit si cei de la offroad ..
    Bafta si succes pentru anul viitor lui CRISTI si navigatorului MICU.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *