Călin Farcaș a avut dreptate! Bawab a ajuns la Steaua și la o cotă de 1 milion de euro! Din păcate, zero lei pentru bistrițeni!

E internațional iordanian și a ajuns la Bistrița în urma unui trial, în vara anului 2010, pe când Gloria era antrenată de Laurențiu Reghecampf. După ce a evoluat doar în șapte partide, pe final, fiind trimis mai mult la echipa a doua a Gloriei, a ajuns într-un timp foarte scurt titular la Gaz Metan Mediaș, echipă aflată pe locul cinci în Liga I. Este povestea jucătorului Thaer Fayed Bawab, care zilele acestea a semnat cu Steaua și va încasa în jur de 10.000 de euro pe lună. Un rol decisiv în ascensiunea rapidă a jucătorului l-au avut Mihail Elian Ulsamer și Călin Farcaș, doi bistrițeni care au deținut drepturile jucătorului până anul trecut, când Bawab a semnat cu Anamaria Prodan.

Ignorat de Reghecampf, refuzat de Sabău, descoperit de Pustai

Bawab a ajuns la Bistrița în vara anului 2010, când Gloria, antrenată atunci de Reghecampf, a organizat un trial. Bawab a fost reținut la Gloria dar a fost lăsat să joace mai mult la echipa a doua, unde a devenit golgheterul echipei, marcând 11 goluri în 8 partide. Situația jucătorului s-a schimbat mult în bine în pauza competițională de iarnă, când Mihail Elian Ulsamer și Călin Farcaș au devenit reprezentanții legali ai jucătorului. Bawab s-a înțeles cu conducerea Gloriei și s-a despărțit amiabil de echipa lui Pădureanu. Iordanianul a fost apoi în probe la Târgu Mureș, 10 zile în cantonamentul din Antalya, dar n-a fost în grațiile lui Ioan Ovidiu Sabău, care le-a transmis reprezentanților jucătorului că „e un atacant prea tehnic pentru echipa sa”. Apoi, jucătorul a ajuns la Gaz Metan Mediaș, unde a fost reținut în lot de antrenorul Cristi Pustai, pe care l-a convins de calitățile sale abia după al doilea meci de pregătire. Bawab a semnat astfel un contract pe trei ani, devenind titular la revelația acestui sezon, Gaz Metan Mediaș.

„Un jucător care va ajunge la valoarea de 1 milion de euro”

Călin Farcaș, fostul director de marketing al Gloriei, este cel care, împreună cu Mihail Elian Ulsamer a luat drepturile jucătorului de la managerul și de la tatăl lui Bawab. „Am văzut în el un jucător cu potențial, extrem de tehnic dar aveam și o relație de prietenie cu el, când juca la Gloria. Am preluat drepturile jucătorului de la managerul său dar și de la tatăl jucătorului și îl reprezentăm. Cred că într-un an de zile jucătorul va avea o cotă de un milion de euro” spunea Călin Farcaș în 2010.

Convocat în „naționala” Iordaniei

Thaer Bawab are 25 de ani și are dublă cetățenie, s-a născut în Iordania iar la vârsta de doi ani a emigrat cu familia în Spania. Familia sa locuiește în prezent în Barcelona, foarte aproape de Nou Camp. Bawab are cetățenie iordaniană și spaniolă, dar joacă pentru țara în care s-a născut. Acesta a fost convocat de nouă ori la naționala Iordaniei, pentru care a marcat și două goluri. Bawab este jucător de picior stâng și poate evolua ca mijlocaș de bandă stângă sau dreaptă, vârf împins sau ca al doilea vârf. 

A jucat la echipele secunde de la Real și Barcelona

Bawab și-a început cariera la juniorii clubului UE Cornella, iar în 2003 a ajuna la grape de juniori, Juvenil A de la Real Madrid, reușind să marcheze 30 de goluri într-un sezon. În 2004, a semnat primul său contract de profesionist cu Real Madrid, evoluând inițial pentru Real Madrid C și apoi pentru echipa a doua. Deși era considerat una dintre marile speranțe ale clubului, Bawab nu a ajuns la prima echipă și a decis să treacă la rivala FC Barcelona, unde a evoluat la echipa a doua. Jucătorul a evoluat în două partide și la echipa mare, în 2007, sub comanda lui Frank Rijkaard, în Cupa Cataluniei, un triunghiural la care participă echipele din Catalunia.

 | 498 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *