Button mai face un pas, Vettel nu renunță, Barrichello pierde teren

Duminică, 4 octombrie, Suzuka:

Întorși pe circuitul de casă al fostei echipe Honda, competitorii Marelui Circ au reușit să păstreze încă deschisă competiția pentru titlul de campion la piloți. Calificările au fost conduse de Vettel (RBRenault) care s-a și clasat pe prima poziție la start urmat de Trulli (Toyota), Hamilton (McLaren), Heidfeld (BMW), Barrichello (Brawn), Rosberg (William) și Sutil (Force India).

Într-o cursă extrem de strategică, în care Vettel a condus de la un capăt la celălalt și doar Hamilton a reușit o depășire la start, pe
care apoi Trulli a recuperat-o la standuri, cea mai mare parte din piloți au reușit să-și mențină pozițiile și să și le conserve în clasament. Dacă Button, pornit de pe 11, a reușit un punct acordat locului 8, Barrichello nu a reușit să urce nici măcar o poziție în competiția cu coechipierul său, clasându-se la final doar pe locul 7 și acumulând numai un punct în plus față de Button.

După clasarea finală, Brawn acumulează 157 de puncte față de cele 120 ale RBR, iar Ferrari mai are doar două puncte în fața celor 65 ale echipei McLaren.

La piloți Vettel urcă la 69 de puncte, 2,2 în urma lui Barrichello și 16 în urma lui Button, ceea ce îi mai lasă șanse matematice de câștig. Singura miză în restul clasamentului mai rămâne doar disputa între viitorii piloți ai McLaren, Raikkonen și Hamilton despărțiți de numai 2 puncte.

Cu două curse înainte de finalul actualului sezon pare tot mai mult că numai Vettel mai are nervul necesar de a recupera distanța față de Button.

 | 103 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On