Burleanu îi bagă în ceață pe administratorii bazelor sportive și pe antrenorii de la copii și juniori

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a participat marți seara la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ligii Profesioniste de Fotbal şi FRF.

La finalul acestei întâlniri a făcut câteva declarații publice care au derutat mai mult decât au lămurit situația din fotbalul pentru juniori și amatori.

 Preşedintele a spus că a propus în cadrul întâlnirii de la sediul Ministerului Sănătăţii deschiderea bazelor sportive pentru juniori începând cu 15 iunie.

„În întâlnirea de azi am avut obiectivul de a redeschide bazele sportive din România începând cu 15 iunie, atât cele private, cât şi cele publice şi să putem relua antrenamentele la nivel de fotbal amator atât la seniori, cât şi la juniori. Solicitarea noastră ca fost ca din 15 iunie să permitem antrenamentele colective. Noi considerăm că a fost un timp prea lung de aşteptare şi avem mulţi juniori angrenaţi la loturile naţionale şi în luna august vom avea deja primele acţiuni. Iar dacă nu vom reveni cât mai repede la antrenamente, vom avea mari dificultăţi. Aşa cum ne aşteptăm şi la Liga I să avem probleme cu accidentările”, a afirmat el.

Însă nu ne-a lămurit dacă propunerea lui a fost acceptată.

Apoi, într-o videoconferinţă cu şefii centrelor de copii şi juniori din România le-a spus acestora că antrenamentele micilor fotbalişti vor putea fi reluate începând cu data de 15 iunie.

Burleanu a specificat că reluarea antrenamentelor va însemna respectarea unor măsuri stricte de protecţie sanitară, măsuri care vor fi cuprinse într-un protocol între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sporturilor.

Preşedintele FRF a anunţat că meciurile amicale şi turneele pentru copii vor putea fi organizate după data de 15 iulie, iar meciurile oficiale ar putea fi organizate după data de 1 august

Conform şefului Federaţiei Române de Fotbal la venirea copiilor la antrenament va fi monitorizată temperatura, iar prezenţa micilor fotbalişti va fi făcută după ce părinţii vor completa o declaraţie pe propria răspundere. Nu vor fi folosite vestiarele, iar copiii vor veni la baza de antrenament direct echipaţi, urmând a pleca spre casă tot în echipamentul de antrenament.

Maxim 10 persoane vor avea acces pe terenul de antrenament, restul persoanelor implicate vor fi în afara bazei sportive. Părinţii nu vor avea acces pe teren, urmând să îşi aştepte copiii în afara bazei de antrenament

Însă, deocamdată, se așteaptă un ordin de guvern în acest sens. Până acesta nu va veni, situația redeschiderii bazelor sportive atât pentru junior, cât și pentru amatorii de minifotbal, rămâne incertă.

 | 583 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *