BUDAPESTA, PĂMÂNT BISTRIȚEAN! Gloria, calificare istorică în sferturile Cupei EHF!

Gloria rescrie istoria sportului din acest județ! Un nume care s-a identificat cu acest loc în ultima sută de ani capătă din nou strălucire printr-o minunată echipă de handbal feminin.

La doar 4 ani de la înființare, formația clădită de Horațiu Pașca și finanțată de Consiliul Județean aduce orașului cea mai mare performanță sportivă la jocuri de echipă din toate timpurile.

Gloria se califică în sferturile de finală ale Cupei EHF, după un meci care ar merita un monument în centrul orașului.

La marginea Budapestei, în sala unei echipe mai titrate ca ea, echipa bistrițeană a scos un egal mai mare ca toate victoriile de până acum.

Cu un final dramatic, în care i-a fost anulat un gol și l-a marcat pe cel al calificării în ultima secundă a meciului, Gloria ajunge între ultimele 8 echipe ale Europei în această competiție.

Valentina Ardean Elisei, simbolul acestei echipe bistrițene, a fost cea care a adus o bucurie greu de descris în cuvinte.

Cei peste 150 de bistrițeni prezenți în tribunele maghiare și, cu siguranță alte zeci de mii de la televizor, au trăit momente rare, de care doar sportul se poate face responsabil.

Prima repriză a fost echilibrată dar cu multe șanse ratate de bistrițence pentru a se desprinde la 3 goluri.

A doua ne a adus în postura de a trăi un moment extrem de dramatic. Finalul, de care ne temeam întotdeauna, de data aceasta ne a adus satisfacție.
De Paula, Nenezic, Paraschiv, Pristăvița, Vasileuskaia, Ilyna, Tetean, Rațiu, Costa, Dincă, Zegrean, Bloj, Șamanț, Moroianu sunt numele unor fete care astăzi au făcut un județ fericit.

Urmeaza sferturile de finală, unde s-au alificat echipe cu ștaif de Liga Campionilor. Prin tragere la sorți, vom afla următoarea adversară, cu are vom jucai o dublă eliminatorie, tur retur.

 | 2.210 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

  1. Bravoooo!!!! Felicitari fetelor, stafului! FELICITARI CJ RADU MOLDOVAN!!!!
    Carcotasilor, capul in nisip ca strtul acum.

    Post a Reply
    • de ce, nu-s tot bani publici implicati?

  2. Felicitări Bistrița, mi se face pielea de găină văzând victoria și toată munca voastră! Succes mai departe

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *