Budacu de Jos, un exemplu pentru fotbalul județean

– cu un primar care iubește sportul, comuna Budacu de Jos a ținut 4 echipe în acest sezon al fotbalului județean. Florin Simionca spune că n-a fost nevoie de mare lucru, ci doar de un pic de bunăvoință

Domnule primar, din 5 localități ale comunei Budacu de Jos, 4 au echipe de fotbal. Cum ați reușit această performanță?

Nu a fost mare lucru. A fost nevoie doar de un pic de bunăvoință. Unii cred că e nevoie de mulți bani. Nici vorbă! Noi am avut un buget de 300 de milioane, toate echipele. Am auzit de unele grupări care au consumat 800 de milioane. Noi am cheltuit doar pe arbitraje și pe combustibil. Nu e mare filosofie. Trebuie să ai oameni care să iubească fotbalul, să vină la teren. Și noi avem destui în comuna noastră.

Sunteți mulțumit de evoluția acestor echipe?

Dacă mă refer strict la rezultate, nu prea sunt mulțumit. Am început bine campionatul, mai ales în Liga a 4-a cu Progresul Jelna, dar apoi n-am reușit să ținem ritmul atât de susținut și am avut momente de cădere. Însă, pe final, ne-am revenit și am terminat onorabil sezonul. Mi-ar fi părut tare rău să retrogradeze Jelna. Și nu atât pentru jucătorii echipei mari, cât pentru juniori. Sunt foarte mulți copii care vor să joace fotbal organizat în județ și nu au unde. La ei ar trebui să se gândească Asociația Județeană de Fotbal și să mai organizeze și alte întreceri. Toate categoriile de vârstă au nevoie de campionate în județ. Pentru comuna noastră ar fi foarte bine dacă și celelalte echipe, în afara celei din Jelna, ar putea avea juniori înscriși în competiții.

Ați făcut minuni și în ce privește terenurile din comună…

Nu e vorba de minuni. Le-am pus la punct, le-am cosmetizat un pic pe cele care existau deja. Am reușit să aducem scaune de pe „Lia Manoliu”. Nu ascund faptul că domnul deputat Oltean ne-a ajutat. Nu văd nimic rău în asta. Din contră, suntem printre puținele localități care s-au gândit să folosească acele scaune. Le-am pus la Jelna și la Monariu și arată foarte bine. Am făcut și vestiare frumoase la Jelna, condiții normale pentru jucători. În rest, nu cred că e ceva ieșit din comun să repari un gard, să pui niște iarbă, să o tai la timp și altele.

Ce vă propuneți pentru viitor, în cazul în care veți câștiga și următorul mandat?

Să continuăm să sprijinim sportul. Să atragem cât mai mulți oameni la terenuri și cât mai mulți copii, să vedem că fac mișcare. Principalul proiect este legat de un teren sintetic, pe care vrem să-l facem la Jelna. Este vorba de un teren cu o suprafață de 60 pe 50 metri. Gândiți-vă că e mai mare decât sinteticul Gloriei. Sper să reușim să-l facem cât de repede!

Vă gândiți în viitor și la o promovare în Liga a 3-a?

Deocamdată nu ne putem gândi la așa ceva. Dar cine știe? În acest moment nu am avea de unde să susținem o echipă în Liga a 3-a, dar nu se știe ce va mai fi în viitor.

 | 150 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On