Bravo, Rareș Fortuneanu! Naționala masculină, 3 victorii în prima fază a preliminariilor pentru Mondiale.

Cu bistrițeanul Rareș Fortuneanu la conducerea naționalei masculine, România s-a calificat în faza a doua a preliminariilor pentru mondiale, acolo echipa noastră n-a mai fost de 10 ani.

După ce a învins Georgia cu 29-24 și Kosovo cu 32-21, fiind calificată după primele două meciuri, România a învins și Italia, cu scorul de 29-24 (13-12), duminică, în ultimul său meci din Grupa a 3-a a preliminariilor Campionatului Mondial din 2021, la Benevento (Italia).

Pentru echipa antrenată de Rareş Fortuneanu au marcat Tudor Botea 8 goluri, Demis Grigoraş 5, Mihai Asoltanei 3, Vencel Csog 3, Călin Căbuţ 3, Gabriel Dumitru 2, Roland Thalmaier 2, Javier Humet 1, Gabriel Bujor 1, Andrei Buzle 1.

România a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 6 puncte, urmată de Kosovo, 3 puncte, Georgia, 2 puncte, Italia, 1 punct. Doar prima clasată s-a calificat în faza următoare.

Pentru a ajunge la Mondialul din 2021, România mai are de trecut de două tururi. La mijlocul lunii aprilie va întâlni într-o dublă manșă o națională de la Campionatul European care nu a prins turneul preolimpic. Dacă va trece și de acest tur, tricolorii vor mai avea în luna iunie un baraj cu o reprezentativă clasată în afara Top 4 la Euro 2020.

 | 1.130 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *