Brambureală la juniori! în două zile începe campionatul, bistrițenii joacă în al doilea eșalon!

Federația Română de Fotbal a schimbat din acest sezon sistemul de desfășurare a campionatelor de juniori republicani. Primele echipe clasate în campionatul trecut au format Liga Elitelor (foto 1), iar cele mai slab clasate joacă în eșalonul 2, care se numește Campionatul Național.

Gloria Progresul și LPS, cele două grupări înscrise la start nu au prins Liga elitelor, unde sunt doar două serii de câte 12 echipe. Bistrițenii au fost repartizați în Campionatul Național (foto 2), unde sunt 6 serii de câte 14 echipe, atât la juniori A, cât și la juniori B.

Însă cea mai mare problemă pare a fi aceea că, începând cu etapa a doua, calendarul juniorilor A nu se suprapune cu cel al juniorilor B. Cu alte cuvinte, o grupare trebuie să-și trimită juniorii A într-o parte și juniorii B în alta, nu în acelașii loc ca și până acum. Situația aceasta generează cheltuieli duble față de sezonul trecut și îngrijorează conducătorii.

Cristi Stanciu, președintele Gloriei Progresul, spune că va fi foarte greu anul acesta în acest sistem. ”I-am înscris în campionat și avem prima etapă la Târgu Mureș. Apoi nu știu ce se va întâmpla. Nici nu știu unde vom juca meciurile de acasă, pe Gloria, Iproeb sau Mecanica. Încă ne mai gândim și la alte variante. Suntem în discuții cu AF Gloria, cu FC Bistrița și cu LPS, pentru a transfera acești copii acolo, dar e cam târziu. Tot ce pot să vă spun e că sâmbătă vom merge la Târgu Mureș pentru prima etapă”.

La juniori A, Gloria Progresul are o echipă antrenată de Titi Voica iar la juniori B o garnitură pregătită de Gabi Cârstea. Au meci în prima etapă la ASA Târgu Mureș, pe terenul Transil, sâmbătă de la ora 12.00 (juniorii A) și 14.00 (juniorii B)

Și la LPS situația e destul de confuză. Juniorii A mai au nevoie de întăriri și speră ca pe ultima sută să realizeze câteva transferuri de la Gloria. La juniori B, lucrurile sunt mai clare, echipa fiind formată dintr-o grupă antrenată de Sergiu Gabor și Marius Chira. LPS va juca meciurile de acasă pe IPROEB. În prima etapă,  joacă la Cluj, pe sinteticul Dan Anca, duminică de la 12.00 (juniorii A) și de la 14.00 (juniorii B)

sportulbistritean.ro


 | 632 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *