Bozga pe contraatac: ”Saranciuc a cerșit titlul de cetățean de onoare”

– Antrenorul de tenis de masă îi răspunde celui de haltere, după ce acesta din urmă l-a făcut frustrat în numărul de săptămâna trecută al săptămânalului „Sportul bistrițean”

Supărat. Așa era antrenorul Gheorghe Bozga după ce a citit afirmațiile făcute, în cadrul unei conferințe de presă, de antrenorul secției de haltere, Mugur Saranciuc. ”Nu am avut de gând să mă iau de domnul Saranciuc, nu vreau să fie un drept la replică și nu vreau să mă cert cu domnul Mugurel” a ținut să precizeze, de la început, Gheorghe Bozga.

Antrenorul secției de tenis de masă crede că Mugur Saranciuc a avut un moment de scăpare. ”Domnul Mugurel poate a avut un moment de scăpare. Eu nu m-am luat niciodată de domnul Mugurel și de niciun antrenor din clubul nostru. Toți suntem colegi, eu nu m-am luat de nimeni și am rămas surprins că el, care are o experiență, se exprimă în felul ăsta, folosind cuvântul frustrat. Eu nu m-am luat niciodată de domnul Mugurel, ba chiar, de multe ori, am împărtășit 80 la sută din ideile și exprimările mele în ședințe. Nu mă interesa, dacă nu apărea în presă și nu fac nimic decât să-mi apăr și eu onoarea, cinstea și în special munca mea” a declarat antrenorul Gheorghe Bozga.

”Nu a ajuns în funcțiile mele niciodată. Cine e frustrat?”

Numit ”frustrat” de Mugur Saranciuc, Gheorghe Bozga a ținut să enumere performanțele obținute, pe care le consideră a fi mai importante decât cele ale antrenorului de la haltere.

”Dacă stăm să analizăm mai bine performanțele halterelor în ultimii șapte ani și făcând o comparație cu rezultatele mele, din 1985 și până în prezent, cu o mică pauză, în 1989, când a fugit Creangă, nu știu dacă m-aș putea simți frustrat. În această perioadă am fost numit antrenor principal aproape la toate loturile naționale în afară de lotul național de seniori, unde am cochetat și am refuzat. Am fost la lotul feminin și am participat în calitate de antrenor principal, când am luat două locuri 5, la mai multe campionate mondiale, unde am urcat pe podium. Am luat medalii în Malaiezia, în campionatele mondiale de seniori din Japonia am luat două locuri 5, la Campionatele Europene de senioare am fost pe cea mai înaltă treaptă, lucruri care la el nu s-au întâmplat. Totodată, am fost numit antrenor federal și am lucrat doi ani în această funcție, iar din toate aceste funcții mi-am dat demisia de onoare. Eu nu am fost demis, spre deosebire de el, care a fost antrenorul Centrului Național Olimpic și știu că a fost demis de federație. El nu a ajuns la funcțiile mele niciodată. Acum vin și întreb: cine e cel frustrat? Și să nu uităm că halterele la Bistrița nu au început cu el. Au început cu Karafa, cu Moraru, care au avut rezultate pe plan mondial și european, pe când la tenis de masă înainte de venirea mea, nici nu se pomenea de medalii internaționale. Domnul Saranciuc știe foarte bine cum i-a înlăturat pe Karafa, pe Moraru și mai ales pe întemeietorul Centrului Național, domnul Lisias de la Constanța. Și, dacă ne uităm bine, vedem că Răzvan Martin în ultimii ani se antrenează la București, el nu se antrenează la Bistrița. Dacă vine câteva zile pe an aici și tot anul e la București, hai să ne întrebăm care e ponderea” declară Gheorghe Bozga.

”Ce să fac la club, să stau la bârfe?”

Gheorghe Bozga s-a simțit deranjat și de declarația făcută de directorul adjunct al CSM-ului, Maria Rus, care a spus, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că nu l-a văzut de două luni la club. ”Locul unui antrenor este în sală, pe terenul de sport. Nu trebuie să stau toată ziua la club, în cantină, în secretariat, la casierie să văd cine ridică banii. Nu mă interesează ce fel de mobilier se cumpără la club. Ce să fac acolo, pe cine să laud? Doamna Maria Rus a avut preocuparea și a fost la câteva antrenamente și i-a plăcut, părerea mea. Și mi-a plăcut că a venit și am crezut că am pornit pe un drum bun. Pentru discuții de referate mă consult cu Filipaș, căruia îi avizez referatele și el ridică banii. Am suficiente probleme la sală și, pe lângă acestea, am și problemele mele personale, de viață. Doamna Rus poate veni oricând la sală și vreau să spun că programul meu de 10 ani nu s-a schimbat niciodată, cu mici excepții. Îmi place că e tânără și o apreciez, dar trebuie să înțeleagă că sunt unii antrenori care au câțiva zeci de ani în spate, care nu se duc la sediul clubului. Ce să facă acolo acești antrenori, să meargă cu bârfa?” spune Gheorghe Bozga.

”Domnul Mugurel a cerșit titlul de cetățean de onoare”

Gheorghe Bozga, care a primit și el titlul de ”Cetățean de onoare” al Bistriței, declară că Saranciuc ”a cerșit” această distincție.

”Dacă mergem mai departe, eu îmi aduc aminte cât a umblat și cât a bătut la uși și cât a cerșit titlul de cetățean de onoare. Știu că efectiv la presiunea multor lucruri l-a obținut. Bravo lui. Eu l-am obținut când am luat locul III în inima Asiei, în Malaiezia. A venit consilierul la sală și mi-a cerut datele. I-am spus că dacă nu o face pe Șteff să nu mă facă nici pe mine. Și mi-a răspuns că ea trebuie să mai confirme și că eu am confirmat. Eu sunt curios la câte Campionate Mondiale a participat ca antrenor. Eu îmi aduc aminte că la unul singur și atunci plătit de club. Pe când eu la toate Campionatele am fost numit de federație. Atunci mă întreb, cine e frustrat?” spune Bozga.

Mulțumit că s-au dat premierile

Gheorghe Bozga are și un motiv de mulțumire, faptul că, după un an și jumătate, sportivii și-au primit o mare parte din premierile restante. ”Pe sărăcia asta, majoritatea premierilor s-au dat. Sunt surprins de ceea ce a făcut în ultima perioadă clubul. Ce n-a făcut într-un an a reușit acum. Eu am primit mai mult de jumătate. S-au dat și la sportivi și Crișan a primit de când a fost campion. Eu zic că 30 la sută a contribuit și faptul că ne-am spus nemulțumirile și față de edilii orașului” a declarat Bozga, cel care, în nenumărate rânduri și-a exprimat nemulțumirea față de acest lucru.

 | 443 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On