Bozga îi atacă dur pe conducătorii sportului bistrițean: ”Așteaptă să mor ca să scape de mine!”

Cel mai titrat tehnician de tenis de masă din România și-a depășit obiectivele de 3 ori în 2009, dar sportivii lui n-au fost premiați nici după succesele din 2008.

Antrenorul emerit Gheorghe Bozga a ajuns la capătul răbdării privind situația premierilor la Clubul Sportiv Municipal. ”N-am fost premiați nici pentru rezultatele din 2008, nu mai vorbesc pentru cele de anul acesta”, susține cel mai titrat tehnician de tenis de masă din România, care a obținut un număr triplu de medalii față de previziuni, deși s-au încheiat doar 80 la sută din competițiile pe 2009. El arată cu degetul spre conducătorii CSM și DS. Chiar dacă nu le pronunță numele, Bozga se referă clar la Adrian Moldovan și Raoul Zanca, despre care spune că îi vine greu să se întrebe cu ce se ocupă. ”E o pustietate prin acest club, bate vântul. Așa pot conduce și eu și altul de pe stradă. Ar trebui să alerge după bani, după sponsori”. Bozga le dă și o sugestie șefilor din sport. ”Nu înțeleg cum la 20 de ani după revoluție, clubul nu are un partener care să-și asocieze numele cu performanțele sportive. Peste tot în lume se întâmplă așa. CSM – fabrica de chibrituri X sau Y. Sunt firme care și-ar face o bună promovare și imagine prin performanțele noastre”, crede antrenorul bistrițean.

El nu pricepe cum la alte grupări din țară nu se simte criza financiară și la noi se simte atât de tare. ”Mă uitam la televizor și am văzut cum au fost recompensate cele două sportive de la Constanța, care au avut rezultate la europene. Artificii, spectacol, plicuri. La noi, nimic. Și din cele 7 medalii de la europene, noi am obținut 5 și Constanța două”

”Sportul e bolnav și noi îl dăm cu pudră”

De neînțeles pentru Bozga e și faptul că se lucrează intens la reparația exterioară a sălii. ”Sportul e bolnav și noi punem pudră pe el. Nu-i rău că se face și asta, dar mai întâi ar fi alte priorități”.

Bozga se consideră un personaj incomod în Clubul Sportiv Municipal și crede că ”se așteaptă să mor ca să scape de mine. S-au supărat pe mine că am spus că performanța cere mai mult de o lingură de mâncare. Acum se vor supăra iar. Dar nepăsarea asta pentru mine este dureroasă. Și înainte de 90, când obțineam performanțe, eram chemați, felicitați, premiați. Acum poți face orice, că nimănui nu-i pasă”

Nici când vine vorba despre banii promiși de Primărie Bozga nu pare mulțumit. ”Nu știu ce se întâmplă cu acești bani. Cred că sunt doar pe hârtie. Cert este că la ora asta nu am primit absolut nimic. Am fost foarte bucuros când am văzut în presă că am primit 500 de milioane de lei vechi. Dar uite că se face anul, noi am obținut dublu, triplu de medalii de cât ne-am propus și n-am văzut nici un ban.”

”¢ 35 de medalii și 18 titluri au obținut sportivii de la tenis de masă în primele 7 luni ale anului la competiții interne și internaționale.

”¢ 5 din cele 7 medalii ale României la Campionatele europene de juniori au revenit sportivilor bistrițeni

”¢ Între 50 și 100 de milioane ar trebui să primească fiecare sportiv de la tenis de masă care are performanțe în 2008 și 2009

Numărul de salariați a crescut în club, ne călcăm pe picioare, dar nepăsarea e la fel de mare. Nimănui nu-i pasă de performanțele tale

Îmi vine greu să mă gândesc cu ce se ocupă șefii noștri. E o pustietate prin club, bate
vântul…

Nu vroiam să fiu așteptat cu artificii după aceste europene, dar măcar să ne bage cineva în seamă. Nici măcar nu ne-au chemat să ne strângă mâna…

La tenis de masă facem an de an istorie. Medalii, medalii, medalii. Și mereu ni s-au promis premieri, așa cum e prevăzut în regulamente. Ni s-a promis în 2008, apoi în 2009, apoi a venit criza, va veni și crizantema și tot nu vom primi nici un ban!

 | 95 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On