Bogdan Ivan: ”România este cel mai bun prieten și aliat al SUA cel puțin din regiunea Mării Negre!”

”25 de ani de parteneriat strategic România-SUA. Nu este vorba despre ce poate face SUA în acest parteneriat, ci despre ce pot face împreună România și SUA pentru țara noastră și regiunea Mării Negre”, spune Bogdan Ivan, deputat PSD de BN.

”Congresul Statelor Unite a ratificat Rezoluția declarată împlinirii a 25 de ani de parteneriat strategic cu România! România este cel mai bun prieten și aliat al SUA, cel puțin din regiunea Mării Negre, iar Statele Unite reprezintă garanția stabilității militare a României în aceste momente tulburi.

Viitorul nostru ca țară poate fi construit doar pe baza modelul occidental de organizare a democrației și pe promovarea intereselor și identității naționale. Statele Unite reprezintă cu brio acest model spre care și țara noastră a făcut pași serioși!

A fost o onoare să reprezint, în acest moment crucial România, alături de mai mulți colegi deputați dar și Partidul Social Democrat.

Am avut discuții foarte productive despre rolul României în aceste momente delicate cu congressmani ai Partidului Republican – senatorul Rob Portman, Mike Turner (copreședinte al Grupului de Prietenie cu România și liderul republican al Comitetului pentru Intelligence), Michael McCaul (liderul republican al Comitetului pentru Relații Externe), Robert Aderholt, precum și cu aleși ai Partidului Democrat – Eric Swalwell, Bill Keating (președinte al subcomitetului pentru Europa, energie, mediu și cyber din cadrul Comitetului pentru Relații Externe), Elissa Slotkin și John Sarbanes.

Felicit Grupul de “ProAmerica” din Camera Deputaților pentru munca de diplomație derulată în raport cu Statele Unite precum și Ambasada României la Washington DC pentru organizarea impecabilă a acestui eveniment”, a mai transmis deputatul bistritean.

Textul complet al rezoluției poate fi accesat pe site-ul Congresului: https://www.congress.gov/…/hres…/BILLS-117hres1222ih.pdf.

 

 | 481 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *