BLITZ – Liga a II-a

Baia Mare, aproape de
faliment

Agonia echipei FC Baia Mare s-a mai prelungit cu o lună. Înfățișarea clubului FC Baia Mare la Tribunal în cazul declarării falimentului s-a soldat din nou cu o amânare. Judecătorul a decis să mai păsuiască clubul până în data de 22 martie.
Așadar, în continuare situația clubului rămâne incertă. Președintele clubului Dan Hotico și Alexandru Koller, membru în Consiliul de Administrație se arată dispuși să plătească datoriile clubului, însă doar cele către stat, nu și cele către jucători, antrenori sau terțe persoane.
Sâmbătă începe returul, în acest moment FC Baia Mare are toate șansele să nu fie programată pentru etapa de la Arad în compania celor de la UTA, ar fi a doua neprogramare, ceea ce ar duce la exclu-derea echipei din campionat. Chiar dacă echipa va fi programată, jucătorii nu sunt dispuși să mai intre în teren în actualele condiții, scrie liga2.ro.

Jiul se pregătește să spună adio ligii
secunde

Fostă câștigătoare a Cupei României și un adevărat coșmar pentru Divizia A în anii 90, când președinte era Miron Cozma, Jiul Petroșani are la rându-i șanse aproape de zero de a continua. Clubul are datorii de 130.000 de euro la jucători, însumând salariile pe ultimele cinci luni, iar majoritatea componenților lotului au devenit sau urmează să devină liberi de contract. Patronul echipei, Alin Simota, a renunțat să mai dea bani, atragerea unui alt investitor pare o utopie pentru Valea Jiului, iar implicarea autorităților locale este blocată de lege.

Dacă Jiul nu va plăti datoria către jucători nu va fi programată la primul meci, iar la a doua neprogramare va fi retrogradată în liga a III-a, unde va putea participa doar în sezonul 2010-2011. Ideea îi convine lui Simota, mai ales că alternativa ar fi retragerea din campionat înainte de începerea returului, acțiune care ar duce la dezafilierea clubului de la FRF și, implicit, retrogradarea în ultimul eșalon, după modelul fostei sale rivale din județ, Corvinul Hunedoara.

FC Drobeta și
Cetatea Suceava sunt deja istorie

Alte două echipe din liga secundă au
spus pas. Autoritățile locale din Drobeta Turnu Severin au alocat patru milioane de euro pentru renovarea Stadionului Municipal, dar nu au dorit să se implice și în salvarea echipei, invocând datoriile mari pe care le-a acumulat clubul privat. Soluția propusă de primărie: apariția unui nou club, din vară, care să o ia de la zero. Drobeta e deja istorie. Și Cetatea Suceava a intrat în colaps financiar, dinamitată din interior. Totul a început în
iulie 2009, când la conducere a venit Ciprian Anton. Secțiile de copii și juniori au dispărut primele, Anton fiind acuzat de „vânzarea” juniorilor „pe sub mână”. Apoi, jucătorii au fost evacuați din cantonamentul echipei și au rămas fără bani de Sărbători, iar memoriile depuse de fotbaliști au grăbit decesul. Decizia de dizolvare a Cetății, echipă înființată în urmă cu cinci ani și jumătate, a venit pe 27 ianuarie, când fiscul sucevean a primit câștig de cauză pentru o datorie de 30 de miliarde de lei vechi la bugetul de stat.

 | 265 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On