Bistrițenii au făcut legea la derby-ul FC Bihor-UTA

Cătălin Bucur a marcat toate cele 3 goluri ale victoriei obținute de orădeni în derby-ul vestului în Liga a doua, iar Voicu Florea și Țârcă au fost printre cei mai buni jucători de pe teren

  Meci de zile mari sâmbătă la Oradea, între FC Bihor și UTA, după cum scrie site-ul oficial al clubului orădean. Suporteri pătimași, faze de poartă cu nemiluita de ambele părți, goluri multe, dramatism, ambiție cât încape au fost câteva din ingredientele derby-ului vestului, ce a generat mari orgolii de ambele părți. Spre bucuria celor peste 2.500 de bihoreni prezenți în tribune, dar și spre dezamăgirea celor 500 de fani ai Aradului, FC Bihor a reușit să răpună UTA, într-un final electrizant, cu 3-2 (1-1). Eroul meciului a fost bistrițeanul Cătălin Bucur (foto), care a marcat toate golurile „roș-albaștrilor”. Orădenii au marcat primii în minutul 10, când Bucur a transformat o lovitură de la 11 metri, dictată ca urmare a unui fault comis de Huțan asupra lui Florea, și el foarte bun în meciul de sâmbătă (1-0). Meciul a avut ritm, faze de gol, dar și un moment mai puțin plăcut pentru oaspeți în minutul 25. Atunci, M. Gheorghe a avut o intervenție brutală asupra lui Țârcă la mijlocul terenului, sancționată de arbitrul Dragoș Istrate cu cartonaș roșu! În minutul 45+2, I. Bălan a executat o lovitură liberă și Roszel, și el fost jucător al Gloriei, a reluat norocos cu capul în poarta lui Lipitor (1-1). Golul egalizator i-a mobilizat și mai mult pe arădeni, care au preluat conducerea în minutul 54, după ce același Roszel a șutat din 12 metri fără speranțe pentru Lipitor (1-2). În minutul 67, în urma unui corner executat de Opriceană, mingea a ajuns la C. Bucur, care a împins-o în poartă din marginea careului mic (2-2). Într-un final dramatic, insistența fotbaliștilor bihoreni a mai dat o dată roade. Opriceană a recuperat o minge ce părea pierdută, a centrat perfect pentru C. Bucur (90+2), care a realizat „tripla” cu o lovitură de cap plasată la colțul lung (3-2)! Entuziasm de nedescris în tribune, dar și pe gazon, pentru un rezultat mare obținut de o echipă orădeană care s-a dăruit exemplar pentru victorie. Seria de meciuri fără înfrângere a UT-ei din acest campionat s-a oprit la Oradea, eșecul fiind cu atât mai supărător pentru oaspeți, cu cât s-a produs în fața unei mari rivale.

FC Bihor: Lipitor – Țârcă, Muscă, Ambruș, Cosma (A. Achim) – Bucur, Filip, Săndulescu (Opriceană), Butuc – Ayza, Florea (Lukacs). Antrenori: Vig Zoltan și  Mircea Fodor.
UTA: Huțan – Melinte, Toc, Buican, Văsâie – Ilin (I. Dumitru), Cr. Todea (F. Dan), I. Bălan, M. Gheorghe – Ibeh, Roszel. Antrenor principal: Ionuț Chirilă.

 | 169 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On