Bistrița va juca din nou în divizia A de șah, după o pauză de 5 ani!

Șah Club Bistrița, singurul club de șah din județ, afiliat la Federația Română de Șah, va juca din nou în divizia A pe echipe (liga a doua) după o pauza de 5 ani (ed.2010), interval de timp în care a evoluat în divizia B.

În perioada 2-11 octombrie 2015, clubul nostru va participa la Mamaia, la campionatul național de șah pe echipe divizia A. Alături de echipa noastră vor mai participa încă 9 echipe din țară, după cum urmează:

1.ȘAH CLUB OLTENIA CRAIOVA

2.CS SÎNANDREI-CSS NR.1 TIMIȘOARA

3.CS OTOPENI

4.ACS ȘAH CLUB VADOS ARAD

5.CSM CORAL IMPEX CLUJ NAPOCA

6.CS MUNCITORUL REȘIÅ¢A

7.ACS COMEX BUCUREȘTI

8.CSU ALEX BRAȘOV

9.ACS PHEONIX BUZÄ‚U

Din cele 10 echipe participante, primele 2 promovează în superligă și ultimele 3 retrogradează în divizia B. O echipă este compusă din 6 jucatori(5 seniori+1 junior). Farmecul echipei bistrițene este că ea se numară printre puținele echipe de șah care au în componența doar jucători localnici, marea majoritate a echipelor având jucători și din alte orașe sau chiar din străinătate.

În aceeași perioadă la Mamaia, are loc și superliga de șah pe echipe, unde evoluează o întreagă pleiadă de mari maeștri din România și străinătate. Ne bucurăm că avem onoarea să participăm la acest regal al șahului românesc.

 | 751 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *