BERNI THE BEST! Rezultat excepțional pentru Bernadette Szocs și CSM Bistrița! (VIDEO)

Bernadette Szocs aduce Bistriței o performanță mare de tot. În această seară a câștigat Europa Top 16, la Montreux (Elveția),  competiție care reunește cele mai bune 16 jucătoare de tenis de masă de pe continent.

Berni, care reprezintă CSM Bistrița în concursurile individuale, a câștigat finala împotriva favoritei numărul 1, Jie Li, de 4 ori campioană europeană. Bistrițeanca a jucat excelent pe tot parcursul turneului iar finala a fost de excepție. A bătut cu 4-1 a 10 jucătoare a lumii și prima din Europa, Li reprezentând Olanda în această competiție.

Szocs a bătut-o azi dimineață, în semifinale, pe suedeza Matilda Ekholm, cu 4-0 și a răzbunat-o în finală pe Eliza Samara, care a fost învinsă în cealaltă semifinală de Jie Li cu 4-1.

Competiția a fost organizată prima oară în 1971, iar printre învingătoare se numără Olga Nemeș (1983), Emilia Ciosu (1993) și Otilia Bădescu (1995). România are în palmares la această competiție 3 medalii de aur, 6 de argint și 7 de bronz. Nemeș a câștigat aurul și în 1989, dar pentru Germania.

Premiile totalizează 30.500 euro, atât pentru turneul băieților, cât și al fetelor. Bernadette Szocs a încasat 6000 de euro pentru marele premiu.

Este cea mai mare performanță individuală pe care o obține jucătoarea crescută de Gheorghe Bozga și Marian Filipaș la Bistrița.

Berni a obținut anul trecut titlul european și un bronz la Jocurile Universitare, însă prima performanță a fost cu echipa iar cea de-a doua a fost cucerită la dublu mixt. Pentru aceste succese, Bernadette Szocs a fost desemnată a doua în topul celor mai bune sportive bistrițene în 2017, după Monica Csengheri de la haltere.

Extrem de bucuroasă la final, Berni s-a urcat pe masa de tenis și a țopăit de fericire. Iar apoi a dat un interviu în engleză, transmis și el pe TVR HD, canal care a difuzat în direct această performanță uriașă a tenisului de masă din România.

Adrian Linca

 | 4.743 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *