Bahrein, Gulf Air: Button ”“ trei din patru

Duminică, șansele păreau de partea echipei Toyota. Trulli și Glock au ocupat prima linie a startului după niște calificări care i-au arătat mai în formă ca oricând. În ordine au fost urmați de Vettel, Button, Hamilton, Barrichello, Alonso, Massa, Rosberg și pe locul 10 Raikkonen. La mijlocul plutonului, bolizii BMW parcă în convalescență.

Primele cinci runde i-au adus lui Eclestone visul mai aproape, parcă toți piloții putând emite pretenții la locul întâi. Depășiri, triplări, frâne, șicane, toate au fost întrerupte însă de pitt-ul rapid ce demonstra că Toyota a blufat, piloții ei rămânând pe trei, respectiv șase. A fost momentul ca Button și cei de la Brawn să își demonstreze din nou superioritatea aproape inexplicabilă, preluând locul întâi și oferind spectacol prin Barrichello, care a adoptat o tactică cu trei opriri.

În rest o cursă de strategie pe un circuit superb, care în sfârșit a dat posibilitatea granzilor să acceadă la puncte, dar numai cu câte un pilot. Clasamentul final i-a adus în ordine după Button pe Vettel (RBR), Trulli (Toyota), Hamilton (McLaren), Barrichello (Brawn), Raikkonen (Ferrari), Glock (Toyota) și Alonso (Renault). S-au evidențiat prin incapacitate cei de la BMW care, ca niciodată, au ocupat ultimele două locuri în cursă.

Înainte de revenirea în Europa, echipa Brawn GP ia din nou puncte importante ce îi distanțează de RBR și fac ca povestea europeană să devină mai incitantă ca oricând.

 | 64 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On