DSP BN bagă în ceață bistrițenii! Stați liniștiți, nu s-au interzis activitățile recreative și sportive!

O adresă trimisă ieri de DSP BN către primării și publicată de timponline.ro i-a nedumerit pe bistrițeni. Direcția condusă de Anca Andrițoiu avertiza primăriile că activitățile recreative și sportive în aer liber sunt interzise.

De fapt, DSP a reluat restricțiile impuse de Guvern odată cu prelungirea stării de alertă, printre care se află și cele legate de activitățile sportive. Însă din lene, din indolență sau pur și simplu ”dintr-o deficiență de comunicare” așa cum ne-a declarat prefectul Stelian Dolha, paragraful din lege a fost ciuntit.

De fapt, în lege scrie așa:

Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.”

Cu alte cuvinte, nu se schimbă nimic față de zilele precedente. Se poate face mișcare în aer liber, cu respectarea normelor impuse în starea de alertă.

 | 1.054 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *