Azi e ziua Clubului Sportiv Municipal! Face fix 30 de ani!

La 1 septembrie 1986 a fost semnatcertificatul de naștere al Clubului Sportiv Municipal.

Atunci, clubul Gloria, care avea 8 secții sportive plus cea de fotbal s-a împărțit în două. Fotbalul a rămas să poarte numele Gloriei, iar celelalte secții au format o nouă structură sportivă, CSM Bistrița. Atletismul, boxul, luptele, halterele, schiul fond, sania, handbalul feminin și radioamatorismul au fost cele 8 secții ale unui club nou nouț condus de profesorul Radu Vianu.

După 1990, din acest club au fost abandonate luptele și handbalul, dar a fost inclus tenisul de masă, prin transfer de la Asociația Sportivă Sticla. Mai târziu, a reapărut secția de handbal și au fost înființate secțiile de gimnastică, culturism și handbal masculin (care apoi a dispărut din nou), astfel încât, în prezent, CSM Bistrița are 10 secții bugetate de stat.

În cei 30 de ani de activitate, clubul a fost condus de 6 directori: Radu Vianu, Tiberiu Moldovan, Adrian Moldovan, Dorina Lowenberger, Maria Rus Sănmărtean și Eleonora Zegrean.

Obiectivul acestui club a fost același, din 1986 și până în prezent: atingerea marii performanțe sportive, prin prin parcurgerea tuturor pașilor necesari, selecție, inițiere și participare în competiții naționale și internaționale.

Rezultatele au fost mereu pe măsura așteptărilor. Peste 650 de clasări între primii 6 la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Campionate Europene și alte competiții internaționale, peste 4000 de medalii naționale  și 600 de sportivi convocați la loturi naționale. CSM a avut până acum 24 de participanți la 12 ediții ale Jocurilor Olimpice, competița supremă a sportului. Dintre aceștia, 7 au adus clasări între primii 6, iar doi, Răzvan Martin și Gabriel Sâncrăian, au reușit să medalii, în 2012 și 2016.

 Sunt cifre care stau în dreptul unor performanțe greu de întrecut în orice alt domeniu de activitate din județul Bistrița Năsăud. Performanțe ce au dus numele Bistriței în toate colțurile lumii.

 | 612 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *