Mai avem de învățat! Gloria conduce în ambele reprize dar pierde copilărește la Zalău!

Gloria a fost aproape de o victorie mare în sala lui Gheorghe Tadici, dar și-a pierdut concentrarea pe final și a lăsat la Zalău punctele acestei runde, a 9-a din Liga Florilor.

Bistrițencele au condus la două – trei goluri până în minutul 21 al primei părți când gazdele au egalat la 10 și apoi au preluat conducerea.

Totuși, fetele lui Pașca revin în jocul primei părți și reușesc să intre la pauză în avantaj, 12-13.

Repriza a doua începe la fel, cu ale noastre mai determinate, și scorul urcă până la 12-16 în minutul 35, minut greu pentru Bistrița. Gloria joacă în 5 dar trece cu bine peste eliminările lui Bloj și Garcia.

Însă, ușor-ușor, bistrițencele își pierd suflul și le permit adversarelor să reintre în joc. Tadici simte momentul bun și atacă furibund, în timp ce apărarea bistrițeană e greoaie și neinspirată. Nici paradele Anei Măzăreanu, foarte bună și în acest meci, nu reușesc să conserve diferența de pe tabelă și Zalăul egalează la 20 în minutul 48, iar apoi se duce la două goluri în față.

La fel ca-n prima repriză, cu Țiplea în prim plan, bistrițencele mai au o zvâcnire de orgoliu, dar Garcia Avilla ratează o minge simplă de egalare iar apoi pierde o alta decisivă în apărare și meciul e decis. Tadici îl învinge pe Pașca cu mai multă luciditate și pragmatism, nu neapărat cu un lot mai valoros.

Dezamăgitor e din nou jocul Valentinei Ardean Elisei, o umbră palidă a extremei mondiale de altădată. Nici Teodora Bloj pare că nu-și găsește loc în această echipă, deși dădea semne bune la un moment dat.

Fără echilibrul Laurei Pristăvița în centru și cu Daniela Rațiu în mare formă dar folosită prea puțin pe final, Bistrița pierde pe mâna ei, într-un sfârșit de meci în care s-a speriat de o mare victorie.

Păcat. Nu-i nimic, rămâne pe data viitoare!

Au marcat pentru echipa noastră: Oana Țiplea (9), Daniela Rațiu (5), Andreea Tetean (2), Almudena Rodriguez (2), Bianca Zegrean (1), Teodora Bloj (1), Szilvia Szabo (1), Valentina Ardean Elisei (1), Daniela Todor (1).

În poartă, Ana Maria Măzăreanu a salvat 16 din cele 41 de mingi trimise de jucătoarele HC Zalău pe poarta sa, având un procentaj de 39 %.

 

 | 1.791 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Tadici a mutat in repriza 2 ca un profesionist adevarat si a scos pe Tiplea din joc. Pasca un zero barat, papagal infumurat degeaba …

    Post a Reply
  2. Pașca este depășit de situație…asta vede toată lumea…

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *